În mod cert, primarul Florin Birta începe să aibă apucături sinucigaşe. Evident, din punct de vedere electoral. Ori s-a săturat de postul care-i mănâncă tinereţile, ori mizează pe capacitatea infinită a orădenilor de a uita, altfel nu se explică de ce, în preajma campaniei electorale, traficul în oraş este practic blocat.

Şi totuşi, mă gândesc că de fapt la mijloc nu stă decât formidabila învăţătură iudaică. E celebră pilda în care capul unei familii numeroase se plânge rabinului că stau prea înghesuiţi în minusculul spaţiu pe care-l ocupă. Iar sfatul rabinului este să mai bage înăuntru şi capra, şi căţelul, şi pisica, ba şi nişte vecini. Iar după ce va scoate animalele şi vecinii din casă, spaţiul i se va părea de-a dreptul generos.

Acum se blochează o arteră de-a lungul Parcului Bălcescu, iar strada George Enescu e şi ea interzisă, Meşteşugarilor se lărgeşte, aşa că se circulă pe un singur sens, multe alte străzi din zona centrală au fost decopertate pentru schimbarea conductelor, centura e gâtuită în zona Tiger, dar va fi la fel şi dincolo de Selgros...

Despre pasajele din centrul civic ce să mai vorbim? Ba mai mult, până şi străzile înguste care asigură traficul în zonă sunt sparte, deci îngustate, tot pentru a se amplasa noile conducte de termoficare.

Dacă toate aceste blocaje se rezolvă până la finalul anului, în primăvară vom zburda pe şosele şi ni se va părea floare la ureche să străbatem oraşul în timpul orelor de vârf. Până atunci, însă, n-avem decât să ne chinuim în trafic, iar, ca popor creştin ce suntem, să coborâm toţi sfinţii în municipiu şi să fim fericiţi că avem ocazia să vedem şi noi cam cum e la Cluj, oraşul pe care ar trebui să-l luăm ca model. Doar că în alte privinţe...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!