Alexandru Tătar, cunoscut și ca „Sandu de la Pericei”, s-a dus și de această dată să-l întâlnească pe Regele Charles, aflat în vacanță în România, la moşia din Valea Zălanului, din judeţul Covasna.

Luni, el i-a dus monarhului britanic mai multe cadouri, printre care un butoiaș din lemn și o sticlă de pălincă de pere. „Minunat!”, a exclamat râzând Regele Charles când a văzut pălinca. „E de pere?”, a întrebat el în engleză, iar Sandu i-a răspuns „Da!”, în română.

„Ai mai fost aici, îmi amintesc”, a mai spus suveranul, potrivit site-ului stirileprotv.ro, care a publicat și o filmare cu interacțiunea dintre cei doi (video jos).

După scurtul dialog, producătorul de pălincă, stabilit în Oradea, a încălcat protocolul regal și l-a îmbrățișat și pupat de suveranul Marii Britanii, care a părut surprins pentru un scurt moment de gestul hotărât al lui Sandu de la Pericei, dar apoi a acceptat îmbrățișarea râzând. 

„Este minunat să-i vezi pe toți acești oameni amabili”, le-a spus apoi regele jurnaliștilor care s-au dus în Valea Zălanului.

Vezi mai jos reportajul PRO TV:

Sandu de la Pericei i-a mai dus și în trecut pălincă și alte cadouri pe atunci Prințului Charles, în timpul vizitelor sale în România. 

Marți, Regele Charles a plecat din Valea Zălanului spre „Casa albastră” pe care o deține de ani de zile în Viscri (județul Brașov). Acolo s-a întâlnit cu producători din zonă și din Maramureș, care i-au dus multe daruri, cum ar fi brânzeturi sau fotografii înrămate de la vizitele sale anterioare din România.


Inquam Photos / Alex Nicodim

Acolo s-a aflat și Regele Cioabă, care a ținut foarte mult să-l vadă pe monarhul britanic, având în vedere că în regatul său s-au stabilit foarte mulți români de etnie romă.

Regele Charles a avut planificată și o vizită scurtă la biserica fortificată din Viscri. 


Inquam Photos / Alex Nicodim

Vacanța lui Charles al III-lea în România este una istorică deoarece este pentru prima dată când un monarh britanic vine în țara noastră. Este binecunoscută admirația regelui pentru România, el descriind-o la începutul acestei vizite cu ajutorul versurilor lui Mihai Eminescu ca „țară de glorii, țară de dor”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!