Şantierele din zona Horea, care au trezit revolta orădenilor peste iarnă, vor fi închise luna viitoare. După ce le-au ţinut acoperite de noroi în timpul sezonului ploios, arterele delimitate de străzile Armatei Române şi Horea sunt în curs de asfaltare.

"Până în iulie..."

Potrivit viceprimarului Marcel Dragoş, lucrările de înlocuire a reţelelor de apă şi canalizare, inclusiv pluvială, se vor închide pe străzile din centru succesiv. "Asfaltările se vor face pe rând, stradă cu stradă. Până în iulie vor fi finalizate toate, dacă nu apar probleme", a declarat miercuri viceprimarul pentru BIHOREANUL.

"În timp ce pe strada Mimozei este turnat stratul de uzură, pe străzile General Mociulschi şi Bacăului stratul de uzură este finalizat 95%. Tot aici sunt finalizate inclusiv trotuarele", a transmis miercuri Primăria, printr-un comunicat.

Miercuri constructorii au turnat stratul de uzură pe strada Vaida Voivod, iar în cursul acestei săptămâni va urma asfaltarea străzilor Coziei, George Topârceanu, Ion Vidu şi Mărăşti, ale căror trotuare au fost deja betonate.

"De asemenea, în aceste zile se efectuează lucrări şi pe strada Moţilor, din acelaşi areal", a mai transmis Primăria.

Un şantier "revoltător"...

Lucrările de înlocuire a reţelelor de apă şi canalizare pe cele 21 de străzi din centrul Oradiei -  de la Coziei, General Mociulschi, Mimozei şi Moţilor la Ion Vidu, Alexandru Vaida Voievod şi Bacăului - sunt executate de firma Leko Construct, printr-un proiect european în valoare de 5 milioane euro.

După cum BIHOREANUL a mai scris, locuitorii din zonă s-au revoltat după ce constructorul, care a început înlocuirea conductelor în primăvara anului trecut, a lăsat străzile sparte peste iarnă.

Riveranii s-au trezit cu imobilele stropite de zoaie de camioanele de mare tonaj care intrau în şantier şi s-a văzut obligaţi să circule cu cizme de cauciuc prin noroaie, în condiţiile în care nu mai puteau să ajungă cu maşinile acasă din cauza şanţurilor.

Decizia păstrării condiţiilor de şantier i-a aparţinut primarului Florin Birta, care a decis amplasarea în subteran, cu ocazia lucrărilor, şi a reţelelor de apă pluvială. Aceste conducte nu au fost cuprinse în proiectul iniţial, deoarece finanţatorul consideră neeligibile lucrările de canalizare pluvială în condiţiile în care există încă zone fără canalizare menajeră.

Primarul Florin Birta a ieşit de mai multe ori în teren pentru a le explica orădenilor motivele acestei decizii şi a le promite finalizarea lucrărilor de modernizare a străzilor cel târziu în vară.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!