„Scripcarul pe acoperiș”, musicalul a cărui premieră a marcat, în 2011, întoarcerea actorilor în clădirea reabilitată a Teatrului Regina Maria din Oradea, iar mai apoi a devenit cea mai de succes producție a teatrului orădean, revine pe scena orădeană. 

Spectacolul este reluat la cererea spectatorilor. „Acest spectacol s-a jucat mereu cu casa închisă şi a fost apreciat de spectatorii noştri. Am fost întrebaţi de multe ori de reluarea sa”, a detaliat, pentru BIHOREANUL, Victoria Balint, directoarea trupei Iosif Vulcan din cadrul TRM.

Victoria Balint a mai afirmat şi că spectacolul va fi reluat din ianuarie 2023, iar biletele pentru primele reprezentații vor fi puse în vânzare în următoarele zile, odată cu lansarea programului TRM aferent primei luni din 2023.

Cea mai recentă reprezentaţie a producției în trei acte „Scripcarul pe acoperiș” a avut loc în anul 2018.

Un musical de Joseph Stein, după povestirile lui Shalom Alecheim, regizat la Oradea de Korcsmáros György, „Scripcarul pe acoperiş” este o producție de mari dimensiuni, cu mulți actori și dansatori, precum și cu o orchestră live. 

Acțiunea se petrece la începutul secolului XX, în Anatevka, o comunitate evreiască din Rusia, țară care era pe cale să pornească pogromul împotriva evreilor. Cap de familie, Tevye (Richard Balint) încearcă să-și înveţe cele cinci fiice tradiţia şi înţelepciunea evreiască, în timp ce întreaga familie se străduiește să se descurce în sărăcie. Deși spune o poveste dramatică, ce include de pildă scene în care Tevye „discută” cu Dumnezeu, spectacolul este presărat și cu momente vesele, amuzante, introduse inclusiv cu ajutorul muzicii și dansului. 

În 2012, actriţa Ioana Dragoş-Gajdo şi scenografa Vioara Bara au fost nominalizate la Premiile UNITER, la categoriile "Cea mai bună actriţă în rol secundar" - pentru rolul lui Golde, soţia lui Tevye, respectiv "Cea mai bună scenografie". 

Cu titlul internațional „Fiddler on the roof”, musicalul este unul dintre cele mai cunoscute din lume, fiind jucat pe mari scene, dar și ecranizat într-un film de succes.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!