Incident halucinant în comuna Tinca, unde toate deşeurile strânse de copii şi voluntari în timpul "Campionatului Curăţeniei" din Bihor, şi depozitate pe o platformă special amenajată de Primărie la marginea localităţii, au fost furate. Descoperirea şocantă a fost făcută, luni, de angajaţii firmei de salubrizare sosiţi să le ridice şi care, negăsind deşeurile, i-au anunţat pe funcţionari.

Platforma este una îngrădită şi, de obicei, închisă cu lacăt, însă acesta a fost spart de mai multe ori. Ca atare, funcţionarii Primăriei au montat camere video cu care să supravegheze spaţiul. Aşa au descoperit şi că sacii cu deşeuri strânse în ultimele zile de copiii din şcolile din comună, peste 40 la număr, au fost urcați de hoţi într-o Dacia papuc, inclusiv o canapea şi un fotoliu scoase din Primărie tot pentru a fi predate firmei de salubrizare. 

Unde au ajuns gunoaiele s-a aflat tot cu ajutorul camerelor de supraveghere, de astă dată a celor de pe străzile comunei.

Deșeurile din cei peste 40 de saci, canapeaua şi fotoliul au fost descărcate în curtea unei case din localitate (foto jos), unde funcţionarii au şi reuşit să le pozeze, sesizând apoi Garda de Mediu, dar şi poliţiştii. 

Miercuri, o echipă de comisari de Mediu, poliţişti şi inspectori ai Primăriei i-au făcut o vizită proprietarului, un pensionar de 65 ani, care locuieşte temporar în Tinca, alături de concubina sa.

"Cei doi au recunoscut că au furat deşeurile. Au spus că le-au luat pentru dozele metalice și eventuale deșeuri metalice, iar restul le-au dus înapoi, de unde le-au luat. Dar, din verificări, s-a constatat că declaraţia lor nu corespunde adevărului. După ce au aflat că au fost descoperiţi, au returnat doar canapeaua şi fotoliul. Au făcut, într-adevăr, curăţenie în curtea lor, dar încă nu am reuşit să stabilim unde anume au dus deşeurile rămase", a explicat, pentru BIHOREANUL, şeful Gărzii de Mediu Bihor, Sever Şerbănescu. 

Verificările în caz vor continua şi un zilele care urmează, pentru a se găsi restul gunoaielor furate.

Cât despre hoţ, acesta se va alege cu o amendă usturătoare, de 10.000 lei, şi cu dosar penal. "Vom înainta Poliţiei o sesizare, pentru infracţiuni de Mediu", a mai declarat Şerbănescu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!