Directoarea Serviciilor Secrete americane, Kimberly Cheatle, și-a dat demisia ca urmare a tentativei de asasinat asupra fostului președinte al SUA, Donald Trump, care a fost atins de un glonț tras de pe o clădire aflată la circa 150 de metri de scena de pe acesta care vorbea.

Șefa Secret Service a fost audiată zilele trecute de membri ai Camerei Reprezentanților, care au chestionat-o privind pregătirea securității pentru acel eveniment electoral din Pennsylvania, la care participa Donald Trump. Mai mulţi parlamentari republicani şi democraţi i-au cerut să demisioneze, iar ea nu a dorit să răspundă la multe dintre întrebările comisiei.

„În lumina evenimentelor recente, cu inima grea, am luat decizia dificilă de a demisiona din funcția de director”, a transmis ea, ulterior, într-o scrisoare adresată subordonaților.

„Misiunea solemnă a Serviciilor Secrete este aceea de a-i proteja pe liderii națiunii. Pe 13 iulie (n.r. - când a avut loc atacul asupra lui Donald Trump) nu am reușit să ne îndeplinim misiunea”, a mai transmis aceasta, conform publicției americane CNBC. 

„În calitate de director, îmi asum întreaga responsabilitate pentru această breșă de securitate”, a mai precizat Kimberly Cheatle. 

Spotmedia.ro amintește că Donald Trump a evitat la milimetru să fie ucis, însă unul dintre participanții la miting a murit, iar doi bărbați au fost grav răniți. Criminalul a tras de pe acoperișul unei clădiri aflate la aproximativ 150 de metri de scena unde ex-președintele american vorbea. Secret Service nu și-a extins perimetrul de securitate pentru a include şi acea clădire, lăsând în schimb la latitudinea poliţiei locale să securizeze acea zonă.

De asemenea, agenții Secret Service i-au permis lui Trump să urce pe scenă și să înceapă să vorbească după ce au primit un raport de la poliția locală că o persoană suspectă a fost văzută la miting, notează aceeași sursă. 

Kimberly Cheatle a fost numită de președintele Joe Biden la conducerea Secret Service în 2022. După anunțul privind demisia, președintele Joe Biden i-a mulțumit fostei directoare pentru „deceniile petrecute în serviciul public”. El va numi o altă persoană care să preia conducerea Secret Service.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!