Vasile Blaga devine președintele interimar al PNL Timiș, după ce Alin Nica a fost demis de la conducerea filialei, fiindcă s-a opus vehement susținerii unor candidați comuni PSD-PNL la alegerile locale. El a declarat că mai bine își „taie o mână” decât să gireze candidatura pesedistului Alfred Simonis la președinția Consiliului Județean Timiș. Funcția este în prezent ocupată tocmai de Alin Nica.

Blaga, la butoane 

Decizia privind revocarea lui Alin Nica a fost luată marți seara în Biroul Politic Național al PNL, cu 60 de voturi „pentru”, 4 voturi „împotrivă”, 3 voturi fiind anulate, arată Spotmedia.ro. În aceeași ședință a fost stabilit și interimatul bihoreanului Vasile Blaga. 

„Biroul Politic Naţional a stabilit demiterea domnului Alin Nica din funcţia de de preşedinte al organizaţiei şi numirea unui preşedinte interimar al acestei organizaţii în persoana domnului Vasile Blaga. Totodată, s-a stabilit dizolvarea Biroului Judeţean de conducere a organizaţiei Timiş, structura interimară numită în această seară cuprinzându-i pe cei 43 de primari ai organizaţiei PNL Timiş, alături de primarul Nicolae Robu, evident preşedintele organizaţiei, domnul Vasile Blaga, cei doi deputaţi de Timiş şi toţi ceilalţi membri ai organizaţiei PNL Timiş desemnaţi în această structură de conducere”, a anunţat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, la finalul BPN al partidului, potrivit News.ro.

El a adăugat că a fost stabilit „în cadrul coaliţiei candidat comun pentru Consiliul Judeţean Timiş din partea PSD, iar municipiul Timişoara va avea candidat pentru funcţia de primar din partea PNL”.

„Timișul a fost vândut ca la piață”

Înaintea ședinței, Alin Nica declarase că urmează să fie demis de la conducerea PNL Timiș. 

„Am aflat cu neplăcere că Timișul și timișorenii au fost vânduți ca la piață, pe o negociere strâmbă, în defavoarea Partidului Național Liberal din Timiș. Am aflat că, și așa mi-au spus colegii, că PNL a a cedat șantajului PSD cu anticipatele, cedând Timișul și Timișoara către PSD. Mi-am luat rămas bun de la colegii mei, pentru că acum se propune demiterea mea din funcția de președinte al filialei Timiș, iar pentru noi, cei de la de la Timiș, această demitere echivalează practic cu excluderi din Partidul Național Liberal, pentru că nu vom avea șansa să apărăm ideile unui proiect de dreapta”, a afirmat președintele CJ Timiș. 

Totodată, el a spus că „toate argumentele logice sunt în defavoarea” deciziei de a-l susține pe Alfred Simonis pentru a-i lua funcția. „Domnul Simonis e pe locul trei în toate sondajele. PNL are la Consiliul Judeţean mai mult decât dublu numărul de consilieri judeţeni şi preşedintele în funcţie. La Consiliul Local Timiş, PNL-ul are de trei ori mai mulţi consilieri locali. Toate acestea arată că este o negociere proastă pentru PNL”. 

„Mai bine îmi tai o mână”

Spotmedia.ro mai notează că, întrebat despre posibilitatea de a i se cere demisia din funcţia de lider PNL Timiş, Nica a răspuns: „Mai bine îmi tai o mână decât să semnez, ca preşedinte al filialei Timiş, o candidatură a domnului Simonis. Adică, am 20 de ani în acest partid şi pe vremea USL am candidat tot din partea PNL. Nu am acceptat nici atunci un astfel de compromis, deşi condiţiile erau cu totul altele. Nu o s-o fac nici acum".

Alin Nica a mai spus că este hotărât să candideze oricum pentru obținerea unui nou mandat la șefia Consiliului Județean Timiș.

Coaliția a decis luni să aibă candidaturi comune PSD-PNL în mai multe orașe mari care acum sunt conduse de primari USR. Înțelegerea în ceea ce privește județul Timiș este o candidatură a PSD-istului Alfred Simonis la CJ și o candidatură a PNL-istului Nicolae Robu la Primăria Timișoara.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!