Consiliul Local Oradea a aprobat în şedinţa online de vineri achiziționarea cu 43.600 lei a peste 1.000 de „cărți de cultură în limba română” pentru a fi donate comunei Băcioi, suburbie a capitalei Chişinău din Republica Moldova.

Hotărârea a fost luată simultan cu una a Consiliului Judeţean Bihor, care a decis în aceeaşi zi alocarea sumei de 44.000 lei pentru achiziţionarea altor 1.035 de volume.

„La începutul săptămânii viitoare va avea loc la Băcioi inaugurarea unei investiţii care a fost făcută cu cofinanţarea Consiliului Judeţean Bihor şi a Consiliului Local Oradea. Cu această ocazie se va face şi donaţia”, a explicat pentru BIHOREANUL, primarul Florin Birta.

Potrivit edilului orădean, donaţia va fi făcută în cursul zilei de luni cu ocazia unei vizite a unei delegaţii formate din primari şi oficialităţi bihorene care va fi condusă de preşedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan. 

Consiliul Local Oradea a aprobat donația de 1.038 de cărți pentru „perfecționarea/îmbunătățirea cunoștințelor de limba română a populației din Republica Moldova”, confom proiectului de hotărâre.

După cum BIHOREANUL a mai scris, Consiliul Judeţean Bihor şi municipalitatea orădeană au finanţat cu câte 100.000 euro amenajarea unui parc cu teatru de vară şi fântână arteziană în Băcioi, investiţie estimată la lansare la circa 800.000 euro. Parcul are o suprafaţă de 1,5 hectare, locuri de joacă şi un arteziană.

În Moldova de dincolo de Prut, comuna Băcioi este denumită "Satul European", datorită faptului că majoritatea investițiilor în reabilitare au fost finanțate din fonduri europene.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!