Simona Halep a dat în judecată compania canadiană care a produs suplimentul nutritiv infestat cu Roxadustat, din cauza căruia a fost suspendată pentru patru ani pentru dopaj, a anunţat Digi24, citând Reuters.

Tenismena română a intentat procesul la un tribunal din New York, în Manhattan şi cere daune punitive de 10 milioane de dolari companiei Quantum Nutrition, care vinde produse sub numele de Schinoussa Superfoods.

Suspendarea sportivei a avut loc în urma depistării pozitive la US Open 2022 cu Roxadustat, o substanţă interzisă de Agenţia Mondială Antidoping. Această substanţă duce la creşterea hemoglobinei şi a producţiei de celule roşii din sânge, astfel sporind rezistenţa. 

Halep susţine că a folosit suplimente Schinoussa în timpul turneului de la Flushing Meadows din 2022 şi că unul dintre acestea, Keto MCT, a fost contaminat cu Roxadustat, ingredient care nu a fost specificat pe eticheta acestui produs.

Sportiva în vârstă de 32 de ani a declarat că nu a folosit niciodată substanţe interzise şi că neglijenţa companiei Quantum Nutrition, alături de afirmaţiile false că suplimentul său era legal, au afectat grav cariera sa şi i-au provocat umilinţă, arată sursa citată.

Chestionaţi de Reuters pentru o reacţie, reprezentanții Quantum Nutrition, cu sediul în Scarborough, Ontario, nu au făcut vreo declaraţie cu privire la procesul intentat de Halep.

În trecut, fondatorul companiei a declarat pentru ziarul canadian The Globe and Mail că Halep caută un "ţap ispăşitor".

Dubla campioană de grand slam contestă suspendarea de patru ani impusă în septembrie anul trecut de un tribunal al Agenţiei Internaţionale de Integritate în Tenis.

Săptămâna trecută au avut loc trei zile de audieri la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne în cazul de dopaj al Simonei Halep, pentru reducerea perioadei de suspendare. La ieşirea din tribunal, sportiva a declarat reporterilor că este încrezătoare că adevărul va ieşi la suprafaţă.

Au fost audiaţi la TAS martori, experţi, dar şi antrenorul Patrick Mouratoglou şi fizioterapeuta Candice Gotier, iar în urma audierilor, Comisia TAS va delibera, însă data la care va fi pronunţată hotărârea finală nu este cunoscută.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!