Cei care se întâlnesc zilele acestea cu președintele Ilie Bolojan pot observa că are coafura ușor schimbată, asta de când pesediștii i-au tras-o în freză cu inelul metropolitan. Povestea acestuia este tristă și cât se poate de românească. 23 de cetățeni s-au plâns că viitoarea șosea le trece prin grădini, iar aleșii PSD au găsit momentul perfect de a arăta, asemenea impotentului care se învârte în jurul bordelului, că și cei 5 centimetri ai lor contează. 

O primă soluție ar putea fi punerea în practică a unei soluții tipic românești. Dacă te apuci să sapi o groapă și nu știi unde să pui pământul, n-ai decât să mai faci încă una pentru a arunca grămada rezultată. În traducere, asta înseamnă schimbarea traseului centurii, chiar dacă astfel, în loc de 23 de nemulțumiți, am avea mult mai mulți. Și uite așa, tot deplasând traseul viitorului inel metropolitan până nu mai deranjează niciun bihorean, s-ar putea să avem o șosea pe aliniamentul Focșani-Nămoloasa.

Pesediștii au calculat că prin prelungirea traseului cu 700 de metri s-ar rezolva problema riveranilor afectați, numai că ar mai fi nevoie de vreo 2 milioane de euro în plus. Cam cât se împrumută Guvernul acesta de troglodiți într-un minut. De aici se degajă soluția completă pentru deblocarea construirii drumului mult dorit de șeful județului.

Dacă Bolojan face rost de suma suplimentară, pentru a nu mai pierde timpul cu reproiectarea și alte avize, poate rămâne la vechiul traseu. 2 milioane de euro împărțiți la cei 23 de nemulțumiți fac aproape 87.000 de euro de cap. Dați acești bani localnicilor ale căror terenuri stau în calea dezvoltării infrastructurii județului și să vedeți cum nu mai fac scandal că li se distrug nilele cele abundent roditoare!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!