Scurta vizită pe care ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a făcut-o marțea trecută la Oradea a fost cu folos și pentru Primărie. După ce șeful Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, l-a dus la Gară ca să discute despre sincronizarea unor proiecte derulate de autorități naționale și autorități locale, cum ar fi electrificarea liniei Episcopia Bihor - Cluj Napoca și realizarea viitorului terminal intermodal feroviar - rutier, orașul va face o economie anuală de peste 200.000 lei.

Suma era plătită CFR-ului de către Primărie din 2015, de când municipalitatea, condusă pe atunci de Bolojan, a făcut „drumul expres” ce trece printr-o porțiune din Depou nefolosită, și a fost „taxată” cu chirie pentru cei peste 13.500 mp de teren ocupați de șosea.

E drept că de atunci Primăria își recuperează banii din amenzile date CFR pentru neîntreținerea rambleurilor liniilor ferate ce trec prin oraș, dar de acum nu va mai avea grija de a achita chiria.

Bihorel a aflat că Bolojan și Grindeanu s-au înțeles ca vechiul contract de închiriere să fie înlocuit cu un protocol pe care Primăria să-l semneze cu CFR pentru a prelua terenul fără obligații bănești. Chestie de bun simț, căci banii ar putea fi folosiți pentru alte nevoi ale orădenilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!