Taximetristul orădean Gabriel Bringye, ucis în seara de 17 februarie, în Tottenham, nordul Londrei, va fi înmormântat, miercuri, de la ora 14, la la Capela Haşaş din cadrul Cimitirului Municipal Rulikowski. 

Anunţul a fost făcut de familia orădeanului atât prin postări pe conturile de pe reţelele de socializare, cât şi în ziarele orădene. "Ne-ai iubit nespus, ai impărtăşit cu noi toate bucuriile şi greutăţile vieţii, ne-ai îndrumat mereu spre bine şi frumos, ai fost bucuria noastră.Te vom păstra veşnic în sufletele şi gândurile noastre, dragul nostru frăţior", a scris sora orădeanului, Renata Bringye, cea care a şi pornit acţiunea de strângere de fonduri pe platforma gofundme.com, unde s-au strâns în total 26.634 lire sterline.

După cum BIHOREANUL a mai scris, orădeanul în vârstă de 37 ani, care trăia de 13 ani în Marea Britanie şi lucra ca taximetrist, a fost ucis pe 17 februarie într-un atac brutal comis de patru adolescenţi. Gabriel Bringye a fost înjunghiat în autoturism şi lăsat să agonizeze lângă o şcoală, în Tottenham, nordul Londrei, fiind găsit de un şofer de autobus care a alertat imediat autorităţile. Din nefericire, echipajele medicale sosite în scurt timp la faţa locului nu au reuşit să-l mai salveze. 

În săptămânile care au urmat poliţiştii londonezi au reuşit să-i prindă pe criminali. Este vorba despre patru adolescenţi, doi cu vârste de 15 ani, unul de 16 ani şi un altul de 17 ani, care sunt anchetaţi acum în stare de arest preventiv. 

Potrivit presei londoneze, la găsirea autorilor a contribuit şi faptul că, înainte de a-şi pierde cunoştinţa, orădeanul a sunat la numărul de urgenţă. Din cauza leziunilor grave, însă, el nu a reuşit să spună ce i s-a întâmplat, ci doar "patru persoane". "Acestea au fost ultimele lui cuvinte", a arătat thesun.co.uk.