Reprezentanții CTPark, firma care construiește primul terminal cargo lângă Aeroportul Internațional Oradea, au anunțat marți că firma de curierat Cargus a închiriat o suprafață de 3.400 mp, devenind astfel primul rezident al Oradea Cargo Terminal. 

Cel mai mare dezvoltator și administrator de spații industriale și logistice din Europa continentală, CTPark a transmis că „extinde colaborarea pe care o are cu Cargus, una dintre cele mai mari companii de curierat din România, în CTPark Oradea Cargo Terminal. Compania de curierat, deja prezentă în portofoliul CTP, este prima care semnează un contract de închiriere, pentru o suprafață de 3.400 mp, în singurul parc industrial din România care are un terminal cargo aerian”. 

„Ne-am dorit să beneficiem de toate avantajele pe care le oferă accesul la un terminal cargo de ultimă generație. Accesul facil la aeroportul din nord-vestul țării ne va permite să continuăm optimizarea operațiunilor noastre logistice și să extindem dezvoltarea companiei la nivel internațional - Oradea va fi un hub important pentru segmentul cross-border. Suntem încântați că vom dezvolta acest proiect alături de echipa de la CTP, cu care avem o colaborare de lungă durată”, a transmis, prin comunicat, Olivier Van Houtte, CEO Cargus. 

Cu o experiență de peste 30 de ani, Cargus, prima companie de curierat de pe piața românească, are 5.000 de angajați și colaboratori, deține 5 centre naționale de sortare, 45 de centre operaționale și face 50 de milioane de livrări pe an.

Totodată, Andrei Koszti, manager comercial regional pentru CTP România, a subliniat că terminalul cargo de la Oradea „este o premieră națională, un proiect complex de infrastructură, care implică lucrări speciale, pe care echipa noastră de construcții le-a realizat la cele mai înalte standarde de calitate și într-un timp record”.

Potrivit acestuia, interesul pentru acest terminal este „extrem de mare”. 

CTPark Oradea Cargo Terminal este construit pe un teren cu o suprafață de 14,4 hectare și are o conexiune directă cu Aeroportul Oradea. Printre altele, acesta beneficiază de o platformă de garare a avioanelor și de o cale de rulare, care face legătura dintre platforma de staționare a aeronavelor și pista aeroportului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!