Pompierul Cătălin Butuc şi fraţii Andrada şi Florin Costa, cei trei tineri acuzaţi că au sechestrat şi umilit la o manieră extremă o femeie din Oradea, au fost trimişi în judecată, miercuri, de procurorii militari, pentru lipsire de libertate și tâlhărie.

Procesul celor trei tineri va începe la Tribunalul Bihor, unde instanţa va analiza, vineri, legalitatea menţinerii măsurii arestului la domiciliu dispus pe numele lor de Curtea de Apel Oradea în data de 11 ianuarie.

Așa cum BIHOREANUL a arătat, atunci, după 3 luni petrecuţi după gratii, judecătorii au decis să-i lase acasă. 

Cazul vizează o răzbunare şocantă pusă la cale de fraţii Andrada şi Florin Costa, care bănuiau că tatăl lor, Gavril Costa, fost primar al comunei Măgeşti vreme de trei mandate, în perioada 2000 - 2012, ar avea o relaţie cu contabila firmei sale de construcţii pe care o deţine în satul Ortiteag, din comuna Măgeşti. 

În după-amiaza zilei de 8 octombrie, anul trecut, victima, mamă a doi copii, a fost chemată la birou de fraţii Costa, sub pretextul că au nevoie de ajutorul ei. Când a ajuns, femeia a fost sechestrată timp de mai multe ore, i-a fost luat telefonul, i s-a pus un căluş în gură şi a fost legată de mâini şi picioare cu curele.

Apoi, contabila a fost dezbrăcată, bătută, tunsă cu un aparat, în mod barbar, fiindu-i tăiate inclusiv genele şi sprâncenele.

Totul s-a petrecut cu complicitatea fostului logodnic al Andradei Costa, Cătălin Butuc, un pompier tânăr, în vârstă de 31 ani, fiul unei poliţiste şi al fostului şef al Serviciului Paşapoarte Bihor, Florian Butuc. 

În final, victima a fost urcată într-o maşină şi dusă în sat la mama ei, unde a fost aruncată în curtea imobilului, de unde apoi a sunat la 112, cerând ajutorul poliţiştilor. 

Victima a fost transportată de familie la spital, având fractură la genunchi şi la coaste, traumatism cranian, vânătăi la nivelul gâtului, al mâinilor, dar şi pe corp.

Ancheta, pornită iniţial de Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleşd, a fost preluată ulterior de procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, competenţi să cerceteze cadre militare, cum este şi cazul lui Cătălin Butuc.

În data de 9 octombrie, cei trei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, sub acuzele de lipsire de libertate în mod ilegal, iar o zi mai târziu au fost arestaţi preventiv, măsură care s-a menţinut până pe 11 ianuarie.

Imediat după arestarea tinerilor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana a reacţionat în cazul pompierului, arătând că se delimitează "de comportamente incompatibile cu statutul de militar”.