Toaletele publice automate din parcurile orădene sunt vandalizate în mod repetat.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, în ultima perioadă autori necunoscuţi distrus sau mâzgălit toaletele automate amplasate în diferite zone ale oraşului.

"În ultimele zile au fost vandalizate toaletele publice automate din municipiul Oradea, respectiv a fost spart cititorul de card la cea din parcul Salca I, au fost inscripţionate cu graffiti cele din Coridorul Verde Barcăului, iar în alte zone au fost introduse alte obiecte în loc de fise", a transmis joi, Primăria Oradea, printr-un comunicat de presă.

Potrivit reprezentanților municipalității, în parc există camere de supraveghere, care bat pe aceste toalete, imaginile urmând să fie analizate de polițiști.

Totuși, municipalitatea face apel la cetățeni să sesizeze în timp real vandalizările, pentru ca autorii să poată fi puși în flagrant.

 „Cei care sunt martori sau au informaţii despre astfel de acte de vandalism sunt rugaţi să apeleze Dispeceratul Poliţiei Municipiului Oradea, la numerele de telefon 0259.412.227 sau 112”, este apelul Primăriei.

Apelul municipalităţii vine pe fondul distrugerilor tot mai frecvente provocate mobilierului urban de către autori necunoscuţi.

"În ultimul an au fost vandalizate mai multe toaletele publice din oraş, în repetate rânduri, municipalitatea cerând sprijinul Poliţiei Municipiului Oradea, al Poliţiei Locale Oradea şi, nu în ultimul rând, al cetăţenilor", se menţionează în comunicat.

După cum BIHOREANUL a mai scris, municipalitatea orădeană a renunţat în anul 2019 la paznicii din parcuri din raţiuni de economie. Costurile cu paza se ridicau la 600.000 euro pe an, în timp ce pagubele provocate de distrugeri erau undeva la 30.000 euro pe an.

Primăria nu a luat însă în calcul costurile colaterale cu disconfortul provocat orădenilor de distrugerile tot mai dese şi imaginea afectată a oraşului…