A patra licitație pentru tronsonul cuprins între Suplacu de Barcău și Chiribiș din Autostrada Transilvania a fost suspendată de CNAIR.

Miercuri (15 martie) trebuia să fie ultima zi de depunere a ofertelor, dar clarificările solicitate de constructori a determinat Compania să suspende procedura.

Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, a declarat pentru BIHOREANUL că, după ce se vor oferi răspunsurile la clarificările cerute de companii, procedura de atribuire a lucrărilor prin licitație va fi reluată.

Licitația pentru lotul de 26,35 de kilometri a fost lansată pe 6 ianuarie 2023, valoarea lucrărilor ridicându-se la 937 de milioane de lei, fără TVA. Conform anunțului, firma câștigătoare va avea la dispoziție 6 luni pentru proiectare și 18 pentru execuția lucrărilor. Printre altele, constructorul va avea de făcut 3 viaducte, 8 pasaje și 8 poduri, inclusiv unul peste un lac de acumulare.

Lucrările în acest lot au fost abandonate în 2013, după rezilierea contractului cu Bechtel. Ulterior, CNAIR a mai atribuit lucrările, în 2015, unei asocieri de firme din Spania, care însă nu s-a mobilizat, așa că în 2016 contractul a fost reziliat.

Pe de altă parte, pentru tronsonul Chiribiș-Biharia (28,55 km), licitația lansată de CNAIR anul trecut a adunat cinci oferte, de la constructori din România, Turcia, Austria și Ungaria: Construcții Erbașu SA; asocierea Duna Group International KFT, ING Service SRL, Duna Construcții Ro SRL; Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret As; asocierea Precon Transilvania SRL, Citadina 98 SA; asocierea Strabag SRL, Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj SA.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!