Traficul auto pe strada Depozitelor se va desfășura restricționat pe două tronsoane de drum, timp de o lună de zile.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, în perioada 21 noiembrie – 23 decembrie pe porțiunea delimitată de imobilul Transgex și strada Depozitului 8 se va circula alternativ.

„Pe strada Depozitului (FN) Transgex – str. Depozitelor nr. 8, se vor executa lucrări în carosabil pentru pozarea a 4 conducte. Va fi afectată o singură bandă de circulație și se va circula alternativ, cu reglementarea priorităților”, a transmis vineri Primăria, în urma ședinței Comisiei Tehnice pe Probleme de Circulație.

Montajul conductelor în carosabil va fi urmat de lucrări de umpluturi, pentru reluarea circulației pe ambele benzi.

În schimb, pe aceeași stradă, dar în zona clădirii STG, se vor poza în carosabil 10 conducte, lucru care va impune devierea traficului.

„Pe strada Depozitelor, în zona clădirii STG, este necesară excavarea drumului pe întreaga lățime pentru pozarea unui pachet de 10 conducte. Va fi asigurat accesul operatorilor economici în zonă, pe un drum ocolitor, pe toată durata de execuție a lucrărilor”, a transmis Primăria.

Pe durata intervențiilor constructorii vor fi nevoiți să asigure semafoare în zona de lucru.

Restricțiile de circulație vor fi impuse pentru desfășurarea în condiții de siguranță a lucrărilor din cadrul proiectului „Valorificarea energiei geotermale în asociere cu pompe de căldură pentru producerea agentului termic pentru încălzire și apă caldă în cartierul Nufărul I – Oradea”.

Proiectul, cunoscut de orădeni sub numele Nufărul Geotermal, este unul mai vechi și vizează trecerea cartierului de pe încălzirea cu gaz de la CET pe un mixt de apă geotermală.

Investiția, în valoare totală de 20 milioane euro, a fost pregătită încă de la începutul anilor 2010 dar a prins finanțare europeană abia în toamna acestui an, lucrările fiind lansate în septembrie de ministrul Investițiilor și Lucrărilor Europene, Marcel Boloș.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!