Bilanțul victimelor înregistrate după accidentul feroviar care a avut loc vineri seara în statul Odisha din India a ajuns sâmbătă la 280 de morți și peste 1.000 de răniți, potrivit informațiilor CNN. 

În accident au fost implicate două trenuri de călători și unul de marfă, iar impactul a fost teribil. Potrivit Digi24.ro, accidentul a avut loc în jurul orei locale 19, când Expresul Howrah Superfast, care circula de la Bangalore la Howrah a deraiat și a fost lovit de Expresul Coromandel, care circulă de la Kolkata la Chennai, au declarat oficialii feroviari.

Se pare că unul dintre trenuri a deraiat după impactul cu un marfar și a ajuns pe linia opusă, unde a fost lovit în plin de celălalt tren de pasageri, arată aceeași sursă. 

La fața locului au fost trimise peste 200 de ambulanțe. Scenele au fost teribile, după cum au povestit martorii și supraviețuitorii. A fost fum peste tot, iar mulți oameni își căutau sau încercau să-și salveze apropiații. 

„Mama și bunica erau în tren. Mergeau în oraș să cumpere medicamente. Am găsit-o pe bunica la câteva ore după accident. Trăia. Dar mama lipsea în continuare. Am căutat-o peste tot și nu am găsit-o.  Nu știam ce să fac, așa că că am trimit o poză cu ea către toți prietenii și cunoștințele mele. Am distribuit numărul ei de telefon și am descrierea hainelor cu care era îmbrăcată ultima oară când am văzut-o.  Azi-dimineață am primit vești de la un prieten. Mi-a trimis o poză cu un corp - era mama”, a mărturisit un tânăr pentru BBC. 

Digi24.ro mai notează că sute de oameni s-au adunat în fața spitalelor pentru a dona sânge. Sâmbătă, autoritățile indiene au declarat zi de doliu național.

Premierul Narendra Modi s-a dus sâmbătă la locul tragicului accident, iar apoi a vizitat răniții în spitale. 

Președintele României, Klaus Iohannis, a trimis un mesaj de condoleanțe. „Sincere condoleanțe către autoritățile și poporul indian, în aceste momente marcat de durere și pierderi, provocate de tragicul accident de tren din Odisha. Urez de asemenea recuperare ușoară persoanelor rănite”, a transmis Iohannis într-un mesaj publicat în engleză pe contul său de Twitter.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!