Traficul auto prin Piaţa Ferdinand, precum şi pe străzile Patrioţilor, Moscovei şi Ady Endre va fi restricţionat în data de 5 şi 9 august.

Gabarit depăşit!

Potrivit unui comunicat al Primăriei, Comisia tehnică pentru probleme de circulaţie a aprobat miercuri închiderea circulaţiei pe străzile din jurul Teatrului Regina Maria.

"Se va restricţiona total circulaţia în Piaţa Ferdinand, pe strada Patrioţilor, strada Moscovei (parţial) şi strada Ady Andre (parţial), în zilele de 5 şi 9 august, între orele 05.00-20.00, pentru realizarea lucrării «Injecţie de putere, zona bufet expres», mai exact, montarea punctelor de transformare. Pentru realizarea acestei lucrări, echipamentele vor fi aduse cu un transport agabaritic", se menţionează în comunicat.

Transportul special va fi însoţit de echipaje ale Poliţiei pe toată lungimea traseului din interiorul municipiului.

După cum BIHOREANUL a mai scris, lucrările de amenajare a Pieţei Ferdinand, finanţate din fonduri europene, au fost întârziate de amenajarea celor două puncte de transformare.

SC Distribuţie Energie Electrică - Sucursala Oradea a reziliat contractul cu firma care a întârziat montarea celor două puncte trafo, iar apoi a scos lucrările din nou la licitaţie.

O lună de restricţii!

Tot pentru zona centrală, Comisia de circulaţie a aprobat închiderea traficul auto pe strada Libertăţii timp de o lună din 5 august până pe 5 septembrie.

Restricţiile de circulaţie se vor aplica pe tronsonul delimitat de străzile Iosif Vulcan şi Aurel Lazăr, la cererea firmei Construcţii Copăcel care are de înlocuit reţelele de apă, canalizare menajeră şi canalizare pluvială.

Pe de altă parte, municipalitatea a mai anunţat că pe 11 august vor fi închise circulaţiei între orele 8 - 13 străzile Muntele Găina şi Mircea Eliade, iar între orele 13 şi 18 străzile Lugojului şi Ştefan Zweig.

Măsura va fi luată la cererea societăţii Drumuri Bihor, executantul lucrărilor din cadrul proiectului cu finanţare europeană "Creşterea mobilităţii urbane în zona Nufărul – Cantemir".