Una dintre cele mai experimentate asociații bihorene când vine vorba de turism responsabil, Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă (CAPDD) Bihor vrea să îi îndrume pe turiști și spre comuna Căbești, unde anul trecut au fost create, în premieră, trei arii protejate de interes județean.

În parteneriat cu Primăria Căbești și firma Alpin Expe Mountain Shop, ONG-ul va amenaja aici două trasee de cicloturism, dar și panouri și hărți care să descrie zona și cele trei arii: Valea Dâlbii, unde tot CAPDD a propus și amenajat, anul trecut, împreună cu Serviciul Salvamont Bihor, un traseu pitoresc și o potecă tematică, Izvoarele pietrifiante de pe Valea Sohodol și Cucuruz Valea Iedera.

În plus, asociația va organiza cursuri tematice cu elevii și profesorii din comună, pentru a înțelege importanța ariilor protejate și ocrotirii mediului înconjurător, în general.

Proiectul este finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România, prin programul Spații Verzi, și are o valoare de 34.360 de lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!