Trei toalete smart și antivandalism, fiecare în valoare de peste 41.000 de euro, au fost montate în parcurile orădene.

Cu autospălare și autodezinfectare

Potrivit unui comunicat trimis luni de Primăria Oradea, „acestea au fost amplasate pe coridorul Verde Grigorescu – strada Daliei, în Parcul Salca 1 – zona strada Vavilov-Zorelelor și pe promenada de pe malul Crișului din dreptul străzii Sovata (zona Salvamont)”.

Toaletele vor fi vopsite în verde și gri, similar celor din strada Barcăului, după ce vor fi montate.

„Toaletele sunt dotate cu o tehnologie smart de autospălare și autodezinfectare și cu un sistem electronic pe bază de senzori pentru deschiderea/închiderea ușii, fiind destinate și persoanelor cu dizabilități. În acest sens, ușa de acces permite intrarea cu cărucior, fiind totodată prevăzută cu bare de sprijin și cu un spațiu mai larg în interior”, a transmis Primăria.

Concepute să fie cât mai greu vandalizate, acestea au lavoar și coș de gunoi încastrat în perete, toaletă și oglindă din oțel-inox și buton de ieșire în caz de urgență.

Investiție de peste 1,5 milioane lei

Cele trei toalete fac parte dintr-un pachet de șase, achiziționat de municipalitatea orădeană de la firma Comex Rom pentru suma de 1,22 milioane lei fără TVA.

La această sumă se adaugă încă 280.000 lei plus TVA pentru servicii de mentenanță și întreținere timp de doi ani.

„Taxa de acces la toalete este 50 bani, iar accesul se va face cu fise de 50 de bani și cu cardul”, se menționează în comunicat.

Toaletele deja amplasate urmează să fie racordate la rețeaua de apă, canalizare și electricitate în zilele următoare după care vor fi puse în funcțiune.

Celelalte trei urmează să sosească în cursul lunii iunie, dată până la care reprezentanții municipalității vor stabili amplasamentele acestora.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!