Tribunalul Bihor l-a lăsat în arest la domiciliu pe Antonio M., adolescentul de 15 ani trimis în judecată pentru tentativă de omor după ce, luna trecută, drogat fiind, a tăiat grav în zona gâtului un băiat care a refuzat să îngenuncheze în faţa lui, victima fiind internată la spital şi având nevoie de intervenţie chirurgicală. 

Verdictul a fost pronunţat, marţi, de judecătorul de Cameră preliminară chemat să verifice legalitatea măsurii arestului preventiv dispus pe numele adolescentului. 

„Înlocuieşte măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul minor cu măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri", se menţionează pe portalul instanţei.

Adolescentului i s-a impus să nu părăsească locuinţa părinţilor săi, să se prezinte în faţa judecătorul de cameră preliminară şi a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat şi să nu comunice direct sau indirect cu victima, rudele acestuia ori cu martorii audiaţi. 

Antonio, elev la Liceul Mihai Viteazul din Oradea, a fost arestat pe 23 iunie, şi a fost trimis în judecată săptămâna trecută de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru tentativă de omor. Acuzaţia vizează un atac pe care băiatul l-a comis în seara de 22 iunie, într-un parc din cartierul Nufărul, nu departe de McDonald’s, asupra unui băiat de 16 ani. Cei doi au avut un schimb de replici, Antonio cerându-i imperativ victimei sale să se pună în genunchi în faţa lui şi să-şi ceară scuze pentru că l-ar fi jignit anterior.

Întrucât acesta nu s-a conformat şi a rămas în picioare, adolescentul a pus mâna stângă pe umărul lui, iar cu mâna dreaptă în care avea un briceag l-a tăiat în zona gâtului. Tăietura, lungă de peste 10 centimetri, i-a atins băiatului peretele carotidei şi a dus la producerea unui hematom care risca să oprească circulaţia sângelui spre creier. Din acest motiv, acesta a fost dus imediat în sala de operaţie, iar ulterior a fost internat pe secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean, căci leziunea suferită a condus şi la formarea unui edem sever la nivelul gâtului, care i-a obturat căile respiratorii, medicii fiind obligaţi să-i introducă un tub în gât, ca să nu se sufoce.

În comunicatul transmis săptămâna trecută, după trimiterea în judecată a agresorului, anchetatorii au arătat că victima are nevoie de peste 20 de zile de îngrijiri medicale, dar şi că atacatorul consumase un "cocktail" de droguri înainte de a comite fapta. În organismul acestuia au fost găsite medicamente psihotrope - benzodiazepine (aparţin unei categorii de medicamente cunoscute ca tranchilizante minore), methamphetamine (drog psiho-stimulent care cauzează stări de euforie şi excitaţie) şi THC (unul dintre compuşii canabinoizi care au fost identificaţi în planta de canabis, fiind substanţa activă principală din cannabis, întâlnită în drogurile vegetale haşiş şi marijuana). 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor cu propunere de a se menţine măsura arestului preventiv, însă judecătorul care a preluat cazul a fost de altă părere. Cert este că noua măsură va intra în vigoare doar dacă va rămâne definitivă, întrucât procurorii o mai pot contesta la Curtea de Apel Oradea, în termen de 48 de ore de la comunicare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!