Ionuţ Emil Todea, tânărul din satul bihorean Brădet care, în primăvara anului 2022, i-a provocat moartea unui consătean în vârstă de 28 ani care a încercat să-l ajute, a fost condamnat la 10 ani de detenţie.

Hotărârea a fost luată de Tribunalul Bihor, instanţă care, totodată, a dispus să plătească daune civile în valoare de aproximativ 16.000 lei şi daune morale în valoare de 1,7 milioane lei către familia victimei. "Instanţa dispune luarea măsurilor asiguratorii asupra bunurilor mobile şi imobile, prezente şi viitoare, inclusiv asupra sumelor de bani care i se cuvin inculpatului sau asupra sumelor de bani depozitate în conturi bancare", se precizează în soluţie.

Hotărârea judecătorească nu e definitivă. Aceasta mai poate fi atacată, cu apel, la Curtea de Apel Oradea, motiv pentru care instanţa a dispus ca Todea să rămână în continuare în arest la domiciliu. 

Condamnarea vizează un incident şocant produs în primăvara anului trecut, în satul bihorean Brădet, din comuna Bunteşti. Agresorul, Ionuţ Todea, şi soţia acestuia veneau de la o discotecă. La volan fusese tânăra, care ar fi pierdut controlul direcţiei şi a ieşit cu maşina în decor în zona comunei Sudrigiu. Victima, Mădălin Sas, era pasager într-un alt autoturism, în spatele lor. Se întorcea cu prietenii tot de la o petrecere şi, văzând ce s-a întâmplat, l-a rugat pe şofer să-i ia în maşină pe cei doi soți.

Pe drum, după cum a scris deja BIHOREANULcei doi soţi au început să se certe, iar, la un moment dat, spun martori ai evenimentului, Todea și-ar fi lovit soţia, motiv pentru care şoferul a oprit maşina, iar Mădălin a coborât, vrând să intervină între cei doi soţi, enervându-l pe Todea care l-a lovit cu pumnul. Mădălin a căzut, lovindu-se puternic cu capul de caldarâm. Un prieten al victimei a sărit să-l oprească pe bătăuş, însă agresorul l-ar fi lovit şi pe el. La faţa locului a fost chemat, în scurt timp, un echipaj medical, care însă nu a reuşit să-l mai ajute pe Mădălin, constatând decesul acestuia.

În aceeaşi zi, Ionuţ Emil Todea a fost reţinut pentru 24 ore, iar apoi a fost arestat preventiv, măsură care a fost schimbată cu arestul la domiciliu în timpul procesului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!