Un cartier nou de blocuri va fi construit în strada Nojoridului din spatele sediului OTL.

Cartier în spatele OTL

Comisia Municipală de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului şi-a dat joi avizul pentru construirea unui ansamblu de clădiri cu funcţiuni mixte şi regim de înălţime de la două până la opt etaje.

"Terenul este situat chiar în spatele autobazei OTL, în zona Salca, cu acces din strada Nojoridului. Astfel, Planul Urbanistic Zonal prevede reconversia funcţională din UTR – Et, mai exact din zonă de activităţi economice cu caracter terţiar de tip comercial desfăşurată în unităţi de mari dimensiuni, în UTR de tip mixt, adică în zonă mixtă incluzând birouri, aparthotel, restaurant, sală fitness, spaţii comerciale, locuinţe colective, parcare subterană, heliport", a declarat arhitectul-şef al oraşului, Radu Fortiş.

Suprafaţa totală de teren afectată de investiţie este de 15.000 metri pătraţi.

Locuinţe, birouri, hotel, heliport...

În ceea ce priveşte funcţionalitatea clădirilor, blocul cu patru etaje de la frontul străzii Nojoridului va avea destinaţia de birouri şi spaţii comerciale, iar corpul de clădire înalt de opt etaje din centrul ansamblului va avea destinaţia de aparthotel, restaurant, sală fitness şi va avea deasupra un heliport.

Corpul de clădire din interiorul incintei, dinspre mejdia posterioară, înalt de şapte etaje, va avea funcţiunea de locuinţe colective şi spaţii comerciale.

"În incintă se va amenaja un spaţiu verde generos în suprafaţă de 7.000 metri pătraţi, reprezentând minim 45% din suprafaţa totală a investiţiei", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Potrivit comunicatului, toate parcările vor fi subterane într-un subsol care va fi amenajat sub toată suprafaţa clădirilor.

După cum BIHOREANUL a mai scris, având în vedere dezvoltările imobiliare din zonă, primarul Florin Birta vrea să mute autobaza şi sediul OTL în parcul industrial II.

Amplasamentul eliberat de construcţii va fi scos la licitaţie pentru a fi pus, la rândul său, la dispoziţia dezvoltatorilor imobiliari.

Scară de evacuare pentru spital

Pe de altă parte, în cadrul aceleiaşi şedinţe, CMUAT şi-a dat avizul pentru construirea unei scări suplimentare de evacuare în spatele spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea în zona Staţionarului I.

Independentă de clădirea spitalului, construcţia metalică va face corp unitar cu noua faţadă reabilitată.

"Spitalul Judeţean a fost construit în anii ‘80, când scările de evacuare trebuiau să respecte normele de securitate împotriva incendiilor din acea perioadă. Între timp, legislaţia în domeniu s-a schimbat, potrivit normelor actuale scările de evacuare trebuind să fie prevăzute cu rampă de 2,20 m, în vederea coborârii cu uşurinţă a pacienţilor pe targă", a transmis Primăria.

Construcţia noii scări de evacuare, care va deservi toate cele opt etaje ale spitalului, este impusă de legislaţia privind lupta împotriva incendiilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!