În Oradea se fură nu doar lucrurile care nu sunt bine prinse în locurile publice, ci şi cele care au rădăcini!

Un orădean care locuieşte în strada Fagului 5 şi de ani de zile întreţine un spaţiu verde din faţa blocului, unde a investit bani, muncă şi răbdare, ca să planteze flori, sătul ca acestea să fie furate ori vandalizate constant, şi-a montat de anul acesta o cameră video pentru descurajarea rău-voitorilor.

Chiar şi aşa, numai în ultima lună hoţii au dat iama în plante de patru ori! Aceştia au sărit gardul grădinii la adăpostul întunericului, la cele mai ciudate ore, seara după 22, noaptea pe la 4.20 şi dimineaţa la ora 6.20, având pregătite plase în care să-şi prada, de la gura leului până la lalele.

Culmea e că hoţii nu au fost nişte adolescenţi teribilişti, ci sunt persoane între 50 şi 60 de ani, care mai greu ar putea fi bănuite de astfel de gesturi.

O femeie de această vârstă şi-a făcut chiar un obicei: întâi a dat iama în flori pe 31 martie pe la ora 6.20, revenind şi pe 15 aprilie cam la aceeaşi oră.

Supărat, grădinarul a înlocuit plantele furate cu altele noi pe care le îngrijeşte în speranţa că spaţiul verde va scăpa totuşi de vandali şi va înfrumuseţa locul.

Și a trimis imaginile cu făptașa la ziar. Poate așa măcar se prinde rușinea...

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!