Salariații Casei Județene de Pensii Bihor încheie săptămâna cu un nou protest, al treilea în ultimele zile. O parte din ei s-au adunat și vineri dimineață în fața sediului instituției, la fel cum au făcut și joi, și marți, purtând în mâini pancarte conform cărora cer tratament nediscriminatoriu, egal cu cel de care beneficiază colegii lor din Casa Națională de Pensii, care au salarii mai mari, deși fac aceeași muncă.

„Noi avem salarii în medie de 4.000 - 4.200 lei net, iar colegii din Casa Națională au salarii de 5.000 - 5.500 lei, pentru că în ce ne privește nu s-au aplicat prevederile Legii 153/2017 privind salarizarea unitară. Concret, deși în cinci ani de la intrarea în vigoare a legii toți salariații din aceeași familie ocupațională trebuia să avem salarii egale, la noi au rămas la nivelul de anul trecut”, s-a plâns un angajat.

De menționat că deși protestele au loc periodic, sindicatul la care sunt afiliați angajații Casei Județene de Pensii nu își asumă deschis acțiunea revendicativă, astfel că toate sunt „spontane”, iar în timpul lor este asigurată activitatea cu publicul. „Vom continua protestele și săptămâna viitoare, până ni se va face dreptate”, afirmă angajatul.

Pe de altă parte, și salariații Casei Județene a Asigurărilor de Sănătate fac proteste zilnic, restrângând activitatea cu publicul la o singură jumătate de oră în fiecare zi, în intervalul 8.30 – 9.00. Aceștia sunt nemulțumiți că salariile nu le-au fost majorate din anul 2018, astfel că sunt afectate de inflație. Și aici, nivelul mediu al salarizării este de circa 4.000 lei/lună.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!