Un primar din România a atras atenția mass-mediei naționale după ce a făcut niște declarații halucinante. Deranjat că avioane militare execută exerciții deasupra comunei pe care o păstorește - Ștefan cel Mare din Vaslui - edilul Mihai Moraru a spus că avioanele militare au alungat ploaia.

„Ieri se adunaseră câțiva norișori de ploaie deasupra noastră și trăgeam nădejde la o ploaie pe care o așteptam de trei luni. Normal că de la zborul avioanelor norii s-au risipit și nu a mai plouat. Peste tot au căzut precipitații, numai la noi nu”, este declarația stupefiantă a primarului pentru publicația Vremea Nouă.

Tot el a spus că va cere oficial Ministerului Apărării ca avioanele să nu mai survoleze comuna Ștefan cel Mare. „Ne-am săturat să tot fim chinuiți de avioanele militare care cică efectuează antrenamente deasupra comunei noastre. Noi credem că acești piloți își bat joc de sătenii noștri, făcând piruiete în aer sau apropiindu-se foarte mult de sol. (...) I-aș întreba pe domnii de la MAPN, de unde au atât cherosen la dispoziție acești piloți”, a mai spus primarul din județul Vaslui.

După ce Mihai Moraru a spus că toți cetățenii comunei sunt deranjați de atâtea zboruri ale avioanelor militare și că, mai mult, fac „piruete în aer” și se apropie foarte mult de sol „până aproape de vârfurile stâlpilor de înaltă tensiune”, Ministerul Apărării a transmis o informare în care detaliază activitățile militare din zonă. 

Potrivit informării, aeronave IAR-99 Șoim din dotarea Bazei 95 Aeriană au executat, în această săptămână, în zilele de 10 și 11 august, zboruri de instrucție în conformitate cu cerințele specifice de instruire, „cu respectarea strictă a reglementărilor aeronautice în vigoare și au fost luate toate măsurile de siguranță necesare, astfel încât impactul asupra comunităților să fie minim”. 

„Misiunile au constat în simularea lovirii de ținte fictive în cadrul unui scenariu tactic, iar zborurile au fost executate la joasă înălțime, în zona proximității țintei fictive, cu executarea de manevre complexe pentru lovirea țintei și evitarea focului inamic. Misiunile de zbor au făcut parte din antrenamentele pentru situații reale”, se arată în comunicatul MApN, citat de G4Media.ro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!