Primele două dintre cele trei cămine care vor fi construite în campusul Universităţii Oradea au primit avizul Comisiei Municipale pentru Urbanism şi Amenajarea Teritoriului.

Două cămine cu 464 de locuri

Cele două clădiri care au primit joia trecută avizul CMUAT vor avea 234 de camere cu un total de 464 de locuri de cazare din care patru pentru persoane cu dizabilităţi.

Investiţia va fi realizată de Primăria Oradea. Un al treilea cămin va fi ridicat într-o etapă ulterioară.

"Parte din aceste proiecte vin în întâmpinarea nevoilor de cazare a studenților. Dorim să le creăm condiţii de cazare cât mai moderne şi atractive. În acest sens se vor realiza sute de locuri de cazare în campusul Universităţii, fapt ce va conta cu siguranţă în alegerea Oradiei ca oraş în care să-şi deruleze studiile superioare", a declarat viceprimarul Arina Moş, coordonatorul Instituţiei Arhitectului Şef.

Căminele studenţeşti din campusul universitar vor fi construite conform Planului Urbanistic de Detaliu aprobat prin Hotărârea de Consiliu Local 521 din 2020.

Clădire pentru angio-CT...

Pe de altă parte, în cadrul şedinţei CMUAT în care au fost analizate 62 de lucrări, membrii comisiei şi-au mai dat avizul pentru extinderea corpului A1 din Staţionarul 1 al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea cu un corp de clădire la nivel de parter. Acesta va adăposti un angio-CT, vestiare şi grupuri sanitare separate pe secţie.

Măsura va fi luată având în vedere reorganizarea funcţională a spitalului, dat fiind că acesta va fi extins cu un corp nou de clădire aflat acum în construcţie.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, arhitecţii au mai aprobat, la cererea unei persoane fizice, parcelarea unei suprafeţe de teren (foto jos) pentru construirea de case în strada Jiului de pe dealurile Oradiei.

CMUAT a recomandat mobilarea parcelei în formă de U cu trei parcele, care să asigure un front construit în capătul amplasamentului şi alte opt loturi, dispuse în paralel pe două laturi vor fi deservite în mijloc de un drum privat.