Edilii comunei Lugaşu de Jos, chemaţi la judecată de Prefectura Bihor pentru anularea unor exproprieri ilegale de terenuri private întinse pe 18,5 hectare, nimeni - cu excepţia lor - neştiind în ce scop le-au făcut, pregătesc încă o expropriere, de data asta pentru un... aerodrom sătesc.

La ultima şedinţă a Consiliului Local, sub semnătura viceprimarului Nicolae Cofar, care iscăleşte totdeauna în locul primarului Sorban Levente, aleşii comunali s-au trezit cu un proiect pentru exproprierea a 74.273 metri pătraţi de livezi, sub imperativul construirii unui "aerodrom turistic" în Urvind, satul lui Sorban, situat la doar 16 km de aerodromul privat din Ineu.

În total, Primăria ar plăti celor patru săteni afectaţi despăgubiri de 183.350 lei, adică doar 2,46 lei/mp, nici cât un covrig.

Evident, nimeni n-a întrebat oamenii dacă vor aerodrom în Urvind şi, mai ales, dacă acesta chiar va aduce turişti în comună, iar toate documentaţiile au fost făcute în fugă, atât studiul de fezabilitate, cât şi raportul de evaluare a terenurilor fiind adoptate în aprilie.

Noroc, deocamdată, că la şedinţa Consiliului Local pentru aprobarea exproprierilor, mai mulţi aleşi din partidele celor doi edili, PSD şi UDMR, au tras chiulul, aşa că n-a existat cvorum, iar proiectul a fost amânat pe următoarea reuniune...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!