Proiectul viitorului stadion din Oradea a primit joi aprobarea Consiliului Interministerial de Avizare a Lucrărilor Publice de Interes Naţional.

„Ultimul aviz necesar...”

Anunţul a fost făcut joi, pe reţelele de socializare, de primarul Florin Birta, care a susţinut proiectul la Bucureşti. „Mulţumesc membrilor comisiei pentru avizarea proiectului, acesta fiind ultimul aviz necesar înainte de a putea demara procedura pentru a emite Hotărârea de Guvern", a scris edilul.

Totodată, Florin Birta a mulţumit Companiei Naţionale de Investiţii şi Ministerului Dezvoltării pentru sprijinul acordat proiectului.

Edilul estimează că hotărârea de Guvern, ultimul act necesar pentru aprobarea proiectului, ar putea fi luată luna viitoare. „Estimez că Hotărârea de Guvern va fi emisă cel târziu în luna iulie, astfel încât procedura de licitaţie pentru realizarea stadionului să poată fi demarată în cel mai scurt timp", a scris Birta.

Cu peste 16.000 de locuri

După cum BIHOREANUL a mai scris, viitorul stadion al Oradiei va avea peste 16.000 de locuri şi va fi amenajat în strada Făgăraşului.

Acesta va putea găzdui meciuri în cadrul Superligii naționale de fotbal, meciuri internaţionale UEFA, precum şi, la nevoie, meciurile naţionalei de fotbal a României.

Construcţia viitorului stadion a fost iniţiată la propunerea fostului primar de Oradea, Ilie Bolojan, care a militat pentru amenajarea unui hub sportiv în strada Făgăraşului. În imediata vecinătate a fost amenajată sala de sport Oradea Arena şi urmează să fie construit un hotel.

Amenajarea viitorului stadion va fi scoasă la licitaţie pentru aproape 472 milioane lei. Din această sumă, contribuţia oraşului, care va asigura utilităţile, va fi de 4,7 milioane lei.

Diferenţa de 468 milioane lei ar urma să fie asigurată de la Ministerul Dezvoltării prin Compania Naţională de Investiţii.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!