Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a anunţat că, în şedinţa de vineri a Consiliului de Administraţie al instituţiei, au fost validaţi directorii de şcoli care au câştigat concursurile anume organizate.

Validarea a venit după ce, luni, candidaţii care au câştigat funcţiile de conducere în mai multe unităţi de învăţământ au ales unde preferă să fie şefi.

"Au fost validaţi ca directori un număr de 156 de candidaţi, dintre care 109 pentru funcţia de director, iar 47 pentru funcţia de director adjunct", a transmis IŞJ Bihor, printr-un comunicat de presă.

În total, în şcolile şi grădiniţele din Bihor au rămas vacante 99 de posturi, din care 66 pentru funcţia de director şi 33 pentru funcţia de director adjunct. Acestea sunt neocupate fie pentru că niciun candidat nu s-a înscris la examen, fie pentru că pretedenţii nu au luat note de trecere sau, deşi au promovat, au preferat alte unităţi de învăţământ. 

IŞJ Bihor a publicat şi lista candidaţilor validaţi, însă, cu mici excepţii, conţine doar o înşiruire de coduri, deoarece candidaţii au solicitat anonimizarea datelor personale, în ciuda faptului că vor ocupa funcţii de conducere în unităţi de învăţământ publice, plătite din bani publici.

Aşadar, profesorii, părinţii şi elevii pot vedea, pe această listă, doar codul candidaţilor, media obţinută şi unitatea de învăţământ unde sunt titulari. Excepţie fac o mână de directori din Bihor, care şi-au declinat identitatea şi, astfel, nu au ascuns că ei vor fi directori în următorii 4 ani.

Vezi mai jos lista publicată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor: