La începutul lunii august vor demara, în Oradea, lucrările de amenajare a unui pasaj subteran lângă Piaţa Mare (Cetate).

Se deschide şantierul

Reprezentanţii Primăriei au semnat săptămâna aceasta contractul de execuţie a lucrărilor cu o asociere de firme reprezentată de Freyrom din care mai fac parte Procons Group, Metabet şi Leko Construct, după ce rezultatul licitaţiei nu a fost contestat.

Lucrările, în valoare de 27 milioane lei fără TVA, vor trebui finalizate în termen de 15 luni. "Săptămâna viitoare încep lucrările la pasajul subteran din dreptul Pieţei Cetate, situat pe una dintre cele mai importante axe de circulaţie din Oradea. Contractul de execuţie a fost semnat în urma desemnării câştigătorului licitaţiei pentru obiectivul de investiţii «Coridor de mobilitate urbană durabilă în Piaţa Emanuil Gojdu din Oradea - Etapa II»", a anunţat, miercuri, Primăria Oradea.

În primă fază, constructorii vor trece la amenajarea organizării de şantier după care vor începe relocarea utilităţilor.

Lucrările vor impune restricţii de circulaţie în zonă, care vor fi aplicate după un calendar ce va fi anunţat.

Un tunel și două girații...

„Investiţia este cu atât mai relevantă cu cât municipiul Oradea are în pregătire realizarea unor pasaje în zona Magazinului Crişul, la Gara Oradea, la intersecţia Bulevardul Decebal şi strada Tudor Vladimirescu, precum şi un pasaj peste Centură, în zona străzii Meşteşugarilor", a declarat primarul Florin Birta.

După cum BIHOREANUL a mai scris, viitorul pasaj reprezintă de fapt etapa a doua şi cea mai simplă a proiectului de amploare numit "Coridor de mobilitate urbană durabilă în Piaţa Emanuil Gojdu – Piaţa Cetate", finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.

Lucrările vizează amenajarea în zona pieţei Cetate din Oradea a două giraţii traversate în subteran de un pasaj cu patru benzi, două pe fiecare sens de mers, care vor asigura benzi dedicate autobuzelor care circulă pe relaţia Bulevardul Cantemir – Centrul Civic. Lungimea zonei acoperite a pasajului va fi de 29 de metri.

Linia de tramvai va traversa în continuare intersecţia străzilor Sucevei şi Cantemir la nivelul solului printr-o bandă dedicată.

Licitaţia pentru adjudecarea lucrărilor de construire din prima etapă, mult mai complexă, care vizează amenajarea a cinci pasaje subterane în Piaţa Gojdu, este încă în derulare. La procedura de achiziţie a lucrărilor şi-au depus oferte, pe lângă asocierea reprezentată de Freyrom, alte trei asocieri de firme conduse de Construcţii Bihor, Drum Asfalt şi Electrogrup.