La Consiliul Judeţean Bihor s-a păstrat un obicei prost din vremea fostului "elnők" Pásztor Sándor, care s-a înconjurat de jurnalişti şi conaţionali plătiţi din banii publici să-i creeze o imagine bună: dorinţa de o exagerată "publicitate".

Biroul de presă al instituţiei, aflat în subordinea preşedintelui Ilie Bolojan, de altfel activ şi prompt în general, a dat cu bâta în baltă, refuzând accesul jurnaliştilor pe şantierul din fosta Policlinică Mare, una dintre clădirile simbol ale Oradiei, pe care, fireşte, reporterii şi-ar dori să o pozeze înainte de transformare.

Întâi, CJ i-a refuzat pe ziariştii de la Jurnal Bihorean, iar apoi şi pe cei de la BIHOREANUL, pe motiv că lucrările fie vor fi prezentate "unitar", adică pentru toţi, într-o conferinţă pe care o va susţine vicele Mircea Mălan anul viitor, fie vor fi prezentate prin comunicat de presă, cu fotografii anexate.

Dincolo de faptul că era nu doar firesc, ci şi în avantajul CJ Bihor ca jurnaliştii să primească acces pe şantier, pentru că şefii instituţiei ar fi avut încă o ocazie să arate că lucrează, pare-se că în CJ Bihor s-a uitat că agenda jurnaliştilor nu o pot face politrucii aflaţi vremelnic în nişte funcţii.

Mai mult, şi dacă jurnaliştii primeau acces în clădire, nimic nu ar fi oprit conducerea instituţiei să dea şi un comunicat ori să organizeze vreo conferinţă de presă. Până la urmă, şi-ar fi dublat vizibilitatea...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!