A fost un weekend încărcat pentru poliţiştii rutieri din Bihor care au patrulat pe şoselele din judeţ, pentru a-i disciplina pe participanţii la trafic, şi care au lăsat fără permis mai mulţi şoferi prinşi drogaţi ori băuţi la volan. 

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, un şofer în vârstă de 53 ani din Vâlcea s-a ales cu dosar penal, după ce duminică după-amiază, băut fiind la volan, s-a răsturnat cu maşina la ieşirea din Miersig, înspre Husasău de Tinca.

Incidentul s-a produs pe drumul județean 792A şi, din fericire, a fost unul fără victime, însă şoferul a fost găsit cu o alcoolemie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acum e cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. 

Un alt şofer, un tânăr în vârstă de 26 ani din Oradea, a fost depistat cu substanţe interzise în organism în urma unui test rapid la care a fost supus de poliţiştii rutieri tot duminică după-amiază, pe o stradă din Marghita. "Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice", se arată în informarea Poliţiei, precizându-se că în caz s-a întocmit un dosar penal.

În Budureasa, agenţii Biroului Rutier Beiuş, care au oprit în trafic o maşină, au descoperit că şoferul aflat la volan, un tânăr de 20 ani, nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar maşina o furase de la un membru al familiei, motiv pentru care el este acum anchetat atât pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, cât şi pentru furt în scop de folosință.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!