Primăria Oradea va împărţi gratuit cu ocazia zilei de 1 Decembrie 2.700 de porţii de fasole cu ciolan şi varză murată.

Spre deosebire de anii trecuți, de data aceasta, doritorii nu vor mai putea să cumpere, dar vor putea primi maximum 3 porții pe persoană.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, distribuirea meniului deja tradiţional se va face după încheierea festivităţilor de Ziua Naţională.

"Festivităţile vor debuta la ora 10:00, la Statuia Regelui Ferdinand din Piaţa Unirii, cu o ceremonie militară şi religioasă, cât şi cu alocuţiuni, urmate de festivitatea depunerilor de coroane, jerbe şi buchete de flori", a transmis Primăria.

Porţiile de fasole cu ciolan, gătite la cazan de bucătăria Garnizoanei Oradea, vor fi distribuite începând cu ora 11 de militarii Centrului 54 Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din Oradea prin două puncte care vor fi amenajate pe platoul din faţa Bisericii Sfântul Ladislau din faţa Primăriei.

"În acest an, Primăria Oradea, cu sprijinul Garnizoanei Oradea, va pregăti pentru orădeni 2.700 de porţii de mâncare gătite la popota militară. Menţionăm, pe această cale, că vor fi distribuite maximum 3 porţii/persoană", a transmis Primăria.

Tradiţia distribuirii de fasole fiartă la cazan a fost instituită la începutul anilor 2000 şi a fost întreruptă doar în perioada pandemiei de Covid-19, atunci când regulile privind distanţarea fizică au interzis aglomerările de persoane.

Din experienţa anilor anteriori, orădenii s-au aşezat la coadă odată cu începerea manifestărilor, iar cazanele s-au golit în mai puţin de două ore.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!