Anchetatorii au identificat și cea de-a opta victimă a incendiului care a mistuit în a doua zi de Crăciun pensiunea Ferma Dacilor din localitatea prahoveană Tohani. Este vorba despre un copil. Între timp, ies la iveală noi nereguli grave: complexul a fost recordat ilegal la electricitate.

Potrivit site-ului Europa Liberă, identitatea celei de-a opta victime, căutată încă de la izbucnirea incendiului, a fost confirmată în cursul zilei de vineri, fiind vorba despre un copil de 11 ani.

„Procurorii anunțau la finalul anului trecut că „la faţa locului au mai fost identificate mai multe fragmente osoase, şi cu privire la acestea fiind dispusă efectuarea unei expertize genetice judiciare”. Anchetatorii au reușit între timp identificarea pe baza probelor ADN, la fel ca în cazul celorlalte victime”, scrie Europa Liberă.

Astfel, conform noilor date, dintre cele opt persoane decedate, trei sunt minori și cinci adulți.

Digi24 scrie că minorul a cărui identitate a fost confirmată vineri face parte din familia lui Lucian Ene, un apropiat al patronului pensiunii.

„Tatăl său, Lucian Ene, şi fratele Luca Ene, au murit şi ei în incendiu. Singurii membri ai familiei care au supravieţuit sunt mama şi Matei, fratele geamăn al lui Luca, ei suferind arsuri la nivelul feţei şi braţelor”, arată Digi24.

După cum se știe, în acest caz a fost deschis dosar penal, procurorii care anchetează cazul arătând că pensiunea Ferma Dacilor, condusă, prin interpuși, de un controversat om de afaceri cu legături în lumea mafiotă, Cornel Dinicu, a funcționat timp de 10 ani prin încălcarea sistematică a legii. 

De altfel, săptămâna aceasta, Cornel Dinicu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar Adrian Vitomir Ristin şi Adelina Elena Ilie, administratori în acte ai complexului, au primit decizii de arest la domiciliu.

Între timp, apar noi informații revoltătoare cu privire la felul în care funcționa complexul, pe lângă lege. Complexul era racordat ilegal până și la rețeaua de electricitate.

HotNews.ro scrie, citând un răspuns al Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), că instalațiile de electricitate ale Fermei Dacilor erau atât de subdimensionate încât era nevoie de construirea unui post nou de transformare pentru acoperirea întregului necesar de consum.

Interesant este că reprezentanții pensiunii au depus reclamații la ANRE, deși erau branșați ilegal. 

ANRE spune că a primit reclamații de la reprezentanții pensiunii, în luna mai, cu privire la existența unor fluctuații de tensiune în rețea și a cerut distribuitorului de energie din zonă, DEER (fosta Electrica Distribuție) să verifice situația.

„DEER a descoperit că, de fapt, pensiunea se alimenta de la un punct de consum aflat la 650 de metri depărtare, care avea aviz pentru o pompă de apă și certificat de racordare pentru o casă de locuit cu panouri fotovoltaice, când de fapt avea nevoie de un întreg post de transformare pentru a-și acoperi consumul”, arată sursa citată.

„Șansele ca victimele incendiului de la „Ferma Dacilor” să se poată salva au fost aproape inexistente, date fiind numeroasele probleme pe care le avea pensiunea, care era racordată la rețeaua de alimentare cu energie electrică de la o pompă cu apă a unei persoane fizice, având o putere de 8.00 Kw, insuficientă pentru susținerea unei pensiuni, arată procurorii în documentul cu propunerea de arestare”, conform HotNews.ro.

Conform Digi24, patronul de facto al Fermei Dacilor, Cornel Dinicu, a contestat măsura de arestare preventivă, judecătorii urmând să ia o decizie în cursul săptămânii viitoare.

Procurorii vor ca el să rămână în spatele gratiilor, deoarece îl consideră un pericol public, în vreme ce controversatul afacerist vrea să fie cercetat în stare de libertate.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!