Construcţia pasajului suprateran peste sensul giratoriu de la Parcul industrial din Calea Borşului a început luni cu săparea primilor piloţi foraţi.

Au început săpăturile!

Constructorul are de amenajat 36 de piloţi foraţi pentru susţinerea culeelor pasajului care va fi construit de-a lungul DN 1.

În pregătirea lucrărilor, constructorul şi-a amenajat spaţiul de lucru. "Premergător acestora s-a făcut organizarea de şantier şi a fost pregătit amplasamentul, iar în paralel se lucrează la devierea reţelelor de electricitate", a transmis marţi Primăria Oradea printr-un comunicat de presă.

Viitorul pasaj este menit să asigure fluenţa traficului auto pe DN 1 şi să faciliteze terminalul intermodal din zona gării Episcopia, care urmează să fie finalizat până la sfârşitul acestui an.

Potrivit primarului Florin Birta, pasajul suprateran "este un proiect de infrastructură foarte important (…) care va asigura continuitatea traficului pe Calea Borşului".

Ar putea fi gata anul viitor...

Lucrările de amenajare a viitorului pasaj au fost atribuite asocierii de firme conduse de Freyrom, din care mai fac parte Procons Group şi Construcţii Erbaşu, pentru suma de 53,7 milioane lei plus TVA.

"Viitorul pasaj va fi amenajat de-a lungul şoselei din Calea Borşului pentru a asigura fluenţa traficului auto. Accesul către terminalul intermodal se va face pe sub pasaj, pe două drumuri noi care urmează să se amenajeze", a declarat pentru BIHOREANUL directorul tehnic al Primăriei, Sebastian Marchiş.

Construcţia pasajului a fost licitată la pachet cu construcţia unui drum colector, lung de 2,2 kilometri, de-a lungul şoselei din Calea Borşului, şi amenajarea unui drum de legătură între drumul colector şi terminalul intermodal din vecinătatea gării Episcopia.

"Termenul de execuţie a lucrării este de 20 de luni, dar sperăm ca acestea să avanseze mult mai repede, iar pe finalul anului viitor lucrarea să fie dată în folosinţă", a spus Marchiş.

Proiectul pasajului suprateran şi al celor două drumuri de acces este finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!