Accesul auto pe strada I.C. Brătianu din Oradea va fi blocat timp de două zile pentru lucrări de canalizare pluvială.

Se înlocuieşte canalizarea pluvială

Comisia Tehnică pentru probleme de circulaţie a luat miercuri această decizie pentru ca vineri şi sâmbătă constructorii să poată face în siguranţă înlocuirea conductelor din zona fostelor ruine de lângă linia ferată pentru a amenaja deasupra o parcare.

"Acolo este o conductă de apă pluvială care vine de-a lungul liniei de tren pentru a se revărsa în Crişul Repede. În urmă cu o săptămână a fost închisă pentru o zi circulaţia prin faţa bazinului olimpic pentru înlocuirea unui tronson de conductă iar de vineri, de la ora 9, până sâmbătă, la amiază, se va închide strada de lângă parc pentru a se înlocui şi această porţiune de conductă", a explicat pentru BIHOREANUL viceprimarul Marcel Dragoş.

După cum BIHOREANUL a mai scris, municipalitatea orădeană a expropriat şi demolat în primăvară ruinele de lângă linia ferată pentru a amenaja pe amplasamentul lor o parcare cu 92 de locuri. Investiţia totală se ridică la 7,4 milioane lei.

Staţie de taxi la Primărie

Pe de altă parte, în cadrul aceleiaşi şedinţe, Comisia de circulaţie a mai hotărât înfiinţarea unei noi staţii de taxi, pe strada Primăriei, la colţul palatului administrativ al oraşului, în locul celei desfiinţate din Piaţa Unirii odată cu deschiderea Târgului de Crăciun.

"La intrarea pe strada Primăriei, pe partea dreaptă, vor fi marcate şase locuri de taxi pe toată durata Târgului de Crăciun. Staţia de aici se va desfiinţa odată cu ridicarea restricţiilor de circulaţie din Piaţa Unirii", a spus viceprimarul Marcel Dragoş.

De asemenea, potrivit viceprimarului, pe timpul restricţiilor de circulaţie instituite în Piaţa Unirii vizavi de Primărie va funcţiona o staţie de taxi cu program limitat.

"Având în vedere numărul mare de orădeni care vin la Târgul de Crăciun, zilnic, începând cu ora 18 aici vor putea parca cinci sau şase taximetre", a zis Dragoş.

Această staţie de taxi va fi desfiinţată peste zi pentru a nu îngreuna traficul şi aşa aglomerat din zona centrală.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!