Comisia Tehnică pe Probleme de Circulaţie din cadrul Primăriei Oradea impune restricţii de trafic pe Aleea Ştrandului începând de vineri dimineaţă până duminică, la prânz.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, restricţiile vor fi instituite "începând de mâine, 18 noiembrie, ora 8:30 până duminică, 20 noiembrie, ora 12:00".

Măsura va fi luată pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a lucrărilor de canalizare pluvială la obiectivul de regenerare urbană referitor la amenajarea de parcări şi spaţii verzi de pe amplasamentul fostelor ruine de lângă Parcul I.C. Brătianu.

"Astfel, circulaţia va fi deviată pe sensul de mers dinspre Hotel Continental spre Podgoria prin parcarea din faţa Bazinului Olimpic, iar pe sensul de mers dinspre Podgoria pe tronsoanele spre str. I.C. Brătianu, ieşind apoi în giraţia de la Hotel Continental", a transmis Primăria.

După cum BIHOREANUL a mai scris, municipalitatea orădeană a demolat ruinele de lângă linia ferată în primăvara acestui an.

Potrivit unei Hotărâri de Consiliu Local din octombrie 2021, amplasamentul de circa 4.100 metri pătraţi, cu pilonii de beton, a fost expropriat în vederea amenajării unei parcări publice.

Investiţia se ridică la circa 7,4 milioane lei, din care 3,9 milioane lei au fost plătiţi cu titlul de despăgubiri către proprietarul expropriat, iar diferenţa va fi alocată pentru amenajarea viitoarei parcări cu termen de predare de şase luni.

În cadrul lucrărilor se va realiza un zid de sprijin către strada Olteniei şi se vor amenaja 92 de locuri de parcare, dintre care 6 locuri vor fi rezervate pentru persoanele cu dizabilităţi, precum și un spațiu verde de 1.500 de metri pătraţi.

Zona verde va cuprinde arbori şi arbuşti în partea dinspre linia ferată, dar şi gazon şi plante perene înspre parc.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!