Orădenii îşi mai pot microcipa gratuit câinii de rasă comună din gospodărie până la sfârşitul lunii septembrie.

Municipalitatea orădeană a lansat anul trecut programul de subvenţionare a acţiunilor de microcipare şi sterilizare a câinilor cu stăpân, din rasa comună sau metişi, din Oradea, în baza HCL 519 din iunie 2023.

"Deţinătorii de câini de rasă comună sau metişi nemicrocipaţi mai au la dispoziţie luna septembrie pentru a beneficia de microcipare gratuită", a anunţat luni Primăria Oradea printr-un comunicat de presă.

Scopul programului este de a încuraja proprietarii de câini să îşi asume responsabilitatea pentru animalele lor. Odată identificaţi şi înregistraţi, aceştia pot fi recuperaţi mult mai uşor în caz de furt sau dispariţie.

"Ca urmare a programului de microcipare demarat în toamna anului trecut, până în prezent au fost microcipaţi gratuit un număr de 620 de câini", a transmis luni, printr-un comunicat de presă, Primăria Oradea.

Potrivit informării, orădenii îşi mai pot microcipa luna aceasta câinii din gospodărie în cabinetele medicilor veterinari Daiana Năşcan din strada William Shakespeare 11B (telefon 0770.491.488) şi Sandor Benyovski din strada Molidului 58 (telefon 0744.547.744 sau 0745.598.621).

Ulterior lunii septembrie, proprietarii de câini de rasă comună care, în ciuda facilităţilor oferite de Primăria Oradea, nu vor trece la microciparea lor riscă să fie amendaţi.

Poliţia Locală Oradea va face controale începând din luna octombrie, iar deţinătorii câinilor fără cip vor risca amenzi între 300 şi 500 lei, persoanele fizice, şi între 1.000 şi 1.500 lei, persoanele juridice.

Amenzi similare vor putea acorda şi angajaţii Direcţiei Sanitar Veterinare în baza normelor de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 155 din 2001. În acest caz, cuantumul amenzilor este mult mai mare, între 2.000 şi 5.000 lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!