Lucrările de amenajare a piațetei Independenţei din Oradea au ajuns la jumătate și vor fi gata în această vară, a anunțat luni Primăria.

Au mai rămas patru luni...

„Stadiul lucrărilor de amenajare a întregii piaţete a ajuns la 50%, finalizarea acestora fiind prevăzută în vara acestui an", se menţionează în comunicatul trimis de reprezentanții municipalității. 

Constructorul a pavat cu granit auriu şi porfir 60% din suprafaţa pietonală de 7.500 metri pătraţi, se mai arată în informarea despre stadiul lucrărilor. „Pavarea piaţetei situate deasupra parcării subterane din strada Independenţei a ajuns la un stadiu de 60%. Zona publică are o suprafaţă de 7.500 mp şi este pavată cu piatră naturală din granit auriu şi cubeţi de porfir", a transmis luni Primăria Oradea, printr-un comunicat de presă.

Conform reprezentanţilor municipalităţii, lucrările vor mai dura circa patru luni. "Din discuţiile avute cu constructorul am înţeles că lucrarea va fi finalizată în jurul datei de 31 iulie", a declarat pentru BIHOREANUL, şeful Direcţiei Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei Oradea, Lucian Popa.

Spaţiu expoziţional, centru de informare, magazin

În momentul de faţă, constructorii lucrează la pavarea viitoarei suprafeţe pietonale şi realizarea hidroizolaţiei viitoarelor jardiniere. Lucrările de amenajare a celor trei corpuri de clădire din Piaţa Independenţei sunt în diferite stadii de realizare.

„La corpul C1 (n.r. care va servi ca spaţiu expoziţional) urmează turnarea şapei, montarea pereţilor de sticlă şi realizarea structurii metalice pentru faţada de granit”, a transmis Primăria.

La fel, corpul C2, care va adăposti un centru de informare turistică, un punct Digi şi zona de toalete este în lucru. La această clădire "urmează să fie montat peretele cortină şi structura metalică pentru suprafaţa de granit".

În ceea ce priveşte corpul C3, cu destinaţie de spaţiu comercial, structura metalică şi instalaţia electrică ale acestuia au fost deja realizate. În prezent, constructorii lucrează la compartimentarea spaţiului.

"Până acum au fost efectuate lucrări la structurile de rezistenţă ale celor trei corpuri de clădire, lucrări de hidroizolare, lucrări de instalaţii de preluare a apelor pluviale, lucrări de instalaţii sanitare şi electrice", a transmis Primăria.

Lucrările de amenajare a Pieţei Independenţei au fost atribuite firmei Construcţii Bihor pentru suma de 18,5 milioane lei plus TVA. 

După finalizarea investiţiei, noul spaţiu public va fi folosit de orădeni ca zonă de recreere, iar de municipalitate ca amplasament pentru organizarea de evenimente.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!