Echipa de baschet CSM CSU Oradea continuă să îşi completeze lotul de jucători în perspectiva abordării următorului sezon competiţional. Astfel, bihorenii au anunţat un nou transfer. Este vorba despre Sayeed Al Kabir Pridgett, jucător american venit de la Rapid Bucureşti. 

În vârstă de 26 ani, înalt de 1.96 metri, născut în SUA și posesor al pașaportului cambodgian, jucător de pozițiile 2-1, acesta a semnat un contract cu valabilitate pentru sezonul competițional 2024/25, după cum a anunţat conducerea clubului CSM.

„Pridgett sosește la Oradea după un sezon 2023/24 petrecut alături de Rapid București. El a fost cel mai bun marcator al Ligii Naționale de baschet masculin între sportivii care au evoluat la echipele din TOP 10, cu o medie de 19.2 puncte marcate pe meci, în 33 apariții. Născut în Oakland, California, pe data de 22 mai 1998, Sayeed a jucat baschet la nivel de liceu pentru El Cerrito în California. Ulterior, între 2016 și 2020, Pridgett a jucat patru sezoane pentru Montana, în NCAA. A jucat 131 meciuri, cu 77 titularizări în liga nord-americană universitară și a contribuit cu 12.8 puncte, 5.0 recuperări, 2.2 pase decisive și 1.1 intercepții în 27.0 minute pe meci, având un procentaj de 53% la aruncările din acțiune, respectiv 67% la linia de pedeapsă”, se arată în prezentarea pe care clubul orădean a făcut-o noului jucător pe site-ul oficial.

Sayeed Al Kabir Pridgett joacă la profesionişti din 2020, când a început să evolueze în Grecia, la Ionikos Kinaias. Apoi, el a trecut pe la Birmingham Squadron, în Marea Britanie şi Apollon Limassol, în Cipru. În 2022 a revenit în Grecia, acolo unde a jucat un sezon pentru Karditsa.

În vara anului 2023, jucătorul a ajuns la Rapid București, echipă cu care în turneul de calificare FIBA Europe Cup a avut medii statistice de 22.7 puncte, 6.0 pase decisive și 5.3 recuperări în trei apariții.

„Pridgett a ajutat Rapid să se califice în finala Cupei României. El a izbutit 13 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive și o intercepție în 35 minute de joc în semifinala cu CSM Oradea. A avut 11.8 puncte, 4.8 recuperări, 4.4 pase decisive și 1.6 intercepții în 33 minute pe meci, bifând cinci apariții în competiția eliminatorie. De altfel, pe lângă capacitatea de a marca cu generozitate, atât prin pătrundere către coș, cât și cu aruncări de la distanță și semidistanță, Pridgett este un redutabil pasator, având calități de creator. Totodată, prezența sa defensivă este remarcabilă, fiind un jucător preocupat de ambele faze ale jocului. De altfel, foști antrenori, dar și foști colegi de echipă l-au descris pe Sayeed drept un jucător dedicat în totalitate jocului de baschet. În uniforma roș-albastră, Sayeed Pridgett va putea să acopere poziții multiple și să joace în diferite formule, cu jucători de profil diferit”, se mai arată în prezentarea pe care clubul orădean o face noului jucător al echipei CSM CSU.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!