Biroul Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Bihor a deschis 72 dosare penale pentru încălcarea legislației privind protecția animalelor în prima jumătate a acestui an, a informat șeful IPJ Bihor, chestorul Alin Haniș, care a prezentat marți un bilanț al activității instituției din ianuarie până în iunie, inclusiv.

Potrivit acestuia, polițiștii Biroului Protecția Animalelor au soluționat 155 petiții referitoare la situații de pericol în care se aflau animale, au intervenit la 21 de evenimente alături de colegii din teritoriu și au efectuat investigații în cadrul celor 72 dosare penale, din care deja au soluționat 31 dosare.

Totodată, a adăugat șeful IPJ Bihor, au fost reținute 5 persoane, cercetate pentru săvârșirea unor infracțiuni privind protecția animalelor. 

Apoi, în luna iulie, așa cum BIHOREANUL a scris, au fost reținute două persoane - un bărbat de 71 de ani din Miersig și unul de 40 de ani din Gepiș, care au spânzurat câinii unor consăteni. 

Polițiștii Biroului Protecția Animalelor au efectuat 196 acțiuni și controale la persoane fizice și juridice, adăposturi publice și asociații care gestionează câini fără stăpâni, și au aplicat 88 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 134.980 lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!