Lucrările de amenajare a pasajului suprateran de pe şoseaua de centură în dreptul Pieţei 100 din Oradea sunt în curs de finalizare.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, muncitorii au început să toarne asfaltul în sensul giratoriu de sub construcţie.

„Muncitorii lucrează, în prezent, la intersecţia giratorie, reamplasată şi reamenajată, şi la turnarea stratului de asfalt pe bretelele de ocolire care vor face legătura între drumul de centură şi drumurile laterale", a transmis luni Primăria.

Potrivit comunicatului, în centrul sensului giratoriu va fi amenajată o insulă circulară.

Aceasta va avea în partea superioară o zonă verde amenajată peisagistic. Partea inferioară va fi acoperită cu prefabricate din beton de culoare roşie și va avea la nivelul solului o bordură teşită.

„În perioada următoare vor urma lucrările de amenajare sub pasaj a unei treceri de pietoni semaforizate pentru trecătorii care vor să ajungă în Piaţa 100 şi vor fi trasate marcajele rutiere", se menţionează în comunicatul Primăriei.

După cum BIHOREANUL a mai scris pasajul suprateran de pe şoseaua de centură, aflat încă în lucru, a fost deschis circulaţiei, fără festivităţi, pe 19 martie la cererea municipalităţii care îşi dorea fluidizarea circulaţiei în zonă.

Conform contractului de execuţie semnat de municipalitate cu firma Porr Construct, lucrările de construcţie a pasajului, în valoare de 30 milioane lei plus TVA, trebuie finalizate în aprilie 2021.