Asfaltarea străzii Eroului Necunoscut, una dintre cele mai aglomerate artere de legătură din Oradea, care coboară dealul de lângă Parcul Olosig dinspre strada Corneliu Coposu spre Bulevardul Dacia, provoacă ambuteiaje în trafic.

Cu maşina, la pas...

După cum BIHOREANUL a mai scris, lucrările începute pe 19 martie se desfăşoară cu limitarea traficului auto, prin introducerea sensului unic dinspre străzile Coposu şi Olimpiadei spre bulevardele Dacia şi Decebal.

Constructorul a frezat în ultima săptămână stratul asfaltic de uzură, începând de la intrarea în parcul Olosig până la sensul giratoriu, şi a restricţionat traficul, fapt pentru care circulaţia se face pe linia de tramvai care coboară dealul.

"Strada este una dintre cele mai circulate din Oradea, aşa că la orele de vârf se formează cozi de maşini pe tot drumul, începând din strada Corneliu Coposu. Cel mai greu este dimineaţa şi la amiază, când părinţii îşi duc şi aduc copiii de la şcoală", a declarat pentru BIHOREANUL un taximetrist.

În plus, de la începerea lucrărilor, circulaţia dinspre bulevardul Dacia către strada Coposu se desfăşoară, în majoritatea timpului, bară la bară, pe artera îngustă care urcă abrupt Dealul Păcii cu ieşire printre case pe străzile Păcii şi Rozmarinului.

Şoferii care vor să ajungă în cartierul Rogerius pot evita traficul îngreunat ocolind lucrările pe direcţia bulevardului Dacia şi străzii Spartacus, ori pe lângă Parcul Petőfi cu continuare pe Şirul Canonicilor.

Lucrările continuă

Traficul îngreunat din zonă se va menţine încă aproape două săptămâni. "Executantul lucrărilor are termen de finalizare data de 8 aprilie. Până în prezent acesta a frezat stratul asfaltic şi a început lucrările de înlocuire a bordurilor şi de ridicare la cotă a căminelor", a explicat directorul tehnic al Primăriei, Sebastian Marchiş.

În cursul zilei de miercuri circulaţia a fost afectată şi de faptul că semafoarele din sensul giratoriu de la intersecţia bulevardelor Dacia şi Decebal au fost oprite. "Cu ocazia lucrărilor, se intervine se intervine şi la căminele care deservesc semafoarele, pentru a evita alte intervenţii ulterior", a declarat Marchiş. La finalul lucrărilor, căminele de vizitare vor fi acoperite cu capace autonivelante, după modelul celor montate în cartierul Nufărul, care sunt mai rezistente şi mai uşor de montat.

Potrivit directorului tehnic, în luna aprilie, după strada Eroului Necunoscut, lucrările se vor muta în zona intersecţiei Olimpiadei - Coposu, unde carosabilul este degradat.

Lucrările de înlocuire a asfaltului pe strada Eroului Necunoscut sunt executate de firma Drumuri Orăşeneşti, în baza contractului de întreţinere străzi încheiat cu municipalitatea orădeană.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!