Traficul auto pe străzile de legătură cu cartierul Ioşia şi pe arterele de ieşire din Oradea spre Arad se desfăşoară cu dificultate.

Se circulă bară la bară!

Constructorii au închis începând de miercuri circulația pe strada Meşteşugarilor pentru lucrări de asfaltare, traficul fiind preluat de strada Oneştilor, unde, la ore de vârf, se circulă bară la bară.

"După închiderea străzii Meşteşugarilor, traficul auto s-a dublat pe strada Oneştilor. Pe sensul de mers către ieşirea din oraş, la ore de vârf, coada de maşini se întinde din sensul giratoriu de lângă Parcul Barcăului până la cel de la intersecţia cu Calea Aradului", s-a plâns un şofer.

Reprezentanţii municipalităţii pun aglomerația pe seama suprapunerii restricţiilor de circulaţie impuse pe strada Meşteşugarilor, care se modernizează, peste cele de reparaţii iniţiate la Calea Aradului, unde traficul auto se desfăşoară restricţionat pe o singură bandă pe sens de mers.

"Sunt două lucrări mari, care se desfăşoară în paralel şi care nu puteau fi decalate", a declarat pentru BIHOREANUL directorul tehnic al Primăriei Oradea, Sebastian Marchiş.

Lucrări cu restricţii de circulaţie

Până la sfârşitul lunii mai, constructorii urmează să finalizeze reparaţiile carosabilului din strada Calea Aradului.

Marţi drumarii au asfaltat artera pe sensul de mers dinspre zona centrală spre cartierul Ioşia, iar miercuri dimineaţă lucrările s-au mutat pe celălalt sens de mers.

"În momentul de faţă, patru echipe de muncitori lucrează la ridicarea la cotă a celor 22 de capace de canal de pe stradă", a explicat directorul Sebastian Marchiş.

Cu ocazia lucrărilor, muncitorii au închis unul dintre accesurile auto în cartierul Luceafărul, în zona dinspre Școala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră "Avram Iancu".

"Intrarea în cartier a fost închisă provizoriu pentru lucrări de reparaţii la trecerea peste linia de tramvai", a explicat Marchiş.

Trecerea peste linia de tramvai ar urma să fie redeschisă joi dimineaţă, dar numai provizoriu.

"În funcţie de condiţiile meteorologice, pentru că în ultimele zile se tot anunţă ploi, vrem să asfaltăm în cursul zilei de vineri şi sensul de mers dinspre cartierul Ioşia spre zona centrală, iar accesul în cartier (n.r. - dinspre Calea Aradului) va fi închis din nou pentru o zi", a declarat directorul.

Municipalitatea orădeană vrea să finalizeze până la sfârşitul lunii lucrările de modernizare a străzii Meşteşugarilor şi cele de reparaţii ale străzii Calea Aradului pentru ca acestea să poată prelua de luna viitoare traficul auto de pe Bulevardul Decebal.

Începând din cea de-a doua parte a lunii iunie, circulaţia maşinilor pe bulevard va fi sistată peste vară pentru amenajarea pasajului subteran care va fi construit de-a lungul străzii Tudor Vladimirescu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!