Strada Calea Aradului din Oradea a fost asfaltată pe sensul de mers dinspre zona centrală către cartierul Ioșia.

S-a asfaltat sensul de mers către Ioșia

Turnarea primului strat de bitum, pe o lungime de 800 de metri delimitată de intersecțiile cu Bulevardul Decebal și strada Oneștilor, s-a făcut cu sistarea traficului auto.

Lucrările de asfaltare s-au făcut cu lărgirea carosabilului la două benzi pe sens pentru fluidizarea circulației în zonă.

„În cursul zilei de luni a fost turnat stratul de binder pe partea dreaptă a străzii, pe o lungime de 800 metri, astfel încât să aibă un aspect uniform”, a declarat pentru BIHOREANUL directorul tehnic al Primăriei, Sebastian Marchiș.

Potrivit acestuia, în zilele următoare constructorii municipalității vor face pregătirile pentru asfaltarea celor două benzi de pe sensul opus, pe partea dinspre cartierul Luceafărul.

„Constructorii urmează să refacă stratul de egalizare de pe sensul de mers dinspre cartierul Ioșia spre zona centrală și să ridice la cotă capacele de cămin din carosabil. Intenția noastră este ca până la sfârșitul săptămânii viitoare să avem asfaltată toată strada”, a explicat Marchiș.

Respectarea acestui termen depinde, însă, de condițiile meteorologice. Pentru prima parte a săptămânii viitoare sunt anunțate ploi care ar putea ține în loc lucrările de asfaltare.

Lucrări de siguranța circulației

Potrivit unui comunicat de presă al municipalității orădene, până în prezent drumarii au îngropat în canale tehnice special amenajate cablurile aeriene pentru curent și internet și au înlocuit stâlpii de susținere a firului de contact de la linia de tramvai.

Măsura a mai fost aplicată cu ocazia modernizării Bulevardului Nufărul - Cantemir și este menită să îmbunătățească aspectul zonei.

„Urmează ca spațiile dintre liniile de tramvai să fie înierbate după același model”, a transmis Primăria.

Cu ocazia lucrărilor din zonă, tot pentru fluidizarea circulației, strada Traian Blajovici va fi lărgită la trei benzi în zona intersecției cu Calea Aradului. Pentru evitarea accidentelor intersecția va fi semaforizată.

Lucrările de reparații din strada Calea Aradului sunt făcute în baza acordului-cadru privind siguranța circulației pe străzile din municipiu, încheiat de Primăria Oradea cu firma Drumuri Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!