Urbaniştii municipalităţii au aprobat în cea mai recentă ședință a Comisiei Municipale pentru Urbanism şi Amenajarea Teritoriului (CMUAT) primele documentaţii ale viitoarei fabrici de anvelope Nokian pe amplasamentul fostului CET II. 

Hale, parcări, spații verzi

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, firmele Ascom International şi Aloref - care deţin terenul - au obţinut avizul Arhitectului Şef pentru elaborarea unui Plan Urbanistic de Detaliu privind construirea unor clădiri industriale pentru firma Nokian Tyres pe amplasamentul din strada Ogorului 36.

„Vorbim de un proiect foarte important, care propune realizarea unui ansamblu industrial de producţie şi depozitare pentru producţia de anvelope, dar şi realizarea de drumuri şi platforme interioare, parcări auto, parcări autocamioane, acces rutier, acces feroviar şi branşamente utilităţi", a transmis viceprimarul Marcel Dragoş.

În primă fază vor fi construite două hale din care prima, cu o suprafaţă construită de 88.817 metri pătraţi, va avea destinaţia de spaţiu de producţie, iar cea de-a doua, de 94.194 metri pătraţi, va fi spaţiu de depozitare.

Ulterior, investitorii vor ridica aici o a treia hală, cu destinaţie mixtă de spaţiu de producţie şi depozitare materii prime.

Lucrările vor începe anul viitor

La finalul investiţiei, în strada Ogorului 36, se va ajunge la o suprafaţă totală construită de 256.843 metri pătraţi, o suprafaţă desfăşurată de 549.534 metri pătraţi şi 109.907 metri pătraţi de spaţii verzi.

„Construcţia este programată să înceapă la începutul anului 2023, iar primele anvelope sunt estimate a fi produse în a doua jumătate a anului 2024", a mai transmis Primăria Oradea. 

După cum BIHOREANUL a mai scris, finlandezii de la Nokian Tyres vor face la Oradea o investiţie masivă, de 650 milioane euro, într-o fabrică cu emisii zero de noxe. Producătorii de anvelope au luat decizia să îşi relocheze facilităţile de producţie din Rusia ca urmare a declanşării războiului în Ucraina.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!