BIHOREANUL a aflat luni dimineață numele celor doi reprezentanți ai PSD Bihor care ar putea deveni consilieri județeni, după ce Ioana Bara și Ciprian Anta au renunțat la mandate, demisionând din Consiliul Județean și, respectiv, din partid cea dintâi, ca urmare a scandalului creat prin voturile pentru exproprierile necesare realizării Inelul Rutier Metropolitan.

Este vorba despre Livia Chira din Nucet și Cosmin Durnea din Marghita, a declarat, luni, într-o conferință de presă consilierul municipal din Oradea, Adrian Madar, răspunzând astfel unei întrebări formulate de reporterul BIHOREANULUI

Acesta a specificat că Chira și Durnea sunt următorii pe lista de candidați a PSD Bihor la alegerile din 2020 pentru Consiliul Județean Bihor, însă „au diverse alte poziții și trebuie văzute eventuale incompatibilități”. 

Madar nu a precizat despre ce fel de incompatibilități ar putea fi vorba nici măcar dacă vreunul dintre cei doi sunt în prezent consilieri locali în cele două orașe. 

Potrivit site-ului CJ Bihor, Livia Chira este directorul Unității de Asistență Medico Socială de Psihiatrie Nucet. Cosmin Durnea este economist și a mai fost consilier județean în mandatul precedent, însă doar din 2019, atunci luându-i locul lui Ioan Gheorghe Ţara.

În ședința CJ Bihor din 22 septembrie, consilierii PSD Ioana Bara și Ciprian Anta și-au surprins colegii de partid, votând „pentru” aprobarea culoarului de expropriere al viitorului Inel Rutier Metropolitan, în ciuda faptului că liderul grupului de aleși social-democrați din deliberativul județean, Bujor Chirilă, tocmai anunțase că aceștia se vor abține de la vot, astfel încât proiectul să nu întrunească cele două treimi necesare. Bara și Anta au explicat ulterior că au ales să voteze în interesul comunității, și nu pentru cel al conducerii de partid.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!