Clădirea fostului Spital de Neurologie din strada Louis Pasteur va intra în şantier la sfârşitul lunii noiembrie.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, imobilul va fi reabilitat de către constructorul Conpila şi Inselma pentru suma de aproape 12 milioane lei şi va deveni incubator de afaceri pentru firmele din domeniul creativ.

"Lucrările vor începe la sfârşitul lunii noiembrie, durata de execuţie fiind de 18 luni", se menţionează în comunicat.

Incubatorul de afaceri va avea menirea să sprijine dezvoltarea companiilor nou înfiinţate sau cu o vechime de cel mult doi ani pentru a putea lansa pe piaţă produse sau servicii din sectorul creativ.

Incubatorul de afaceri "Cresc Oradea Mare" va găzdui firme din domeniul creativ, precum dezvoltare de software pentru design, creaţie, animaţie şi altele.

Agenţii economici care vor fi găzduiţi aici vor beneficia inclusiv de servicii suport de consiliere în domeniul juridic şi financiar, precum şi de îndrumare către programele de finanţare existente, identificarea de parteneri ori promovarea produselor şi a serviciilor.

Conform proiectului, la finalul lucrărilor, imobilul va găzdui 20 de birouri pentru start-up-uri, 30 de spaţii de lucru open-space, 6 ateliere şi spaţii suport pentru companiile găzduite, săli de evenimente şi de pregătire.

Lucrările sunt finanţate din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2021 – 2020 pe axa privind Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii.